Πρώτη επαφή του Χάαλαντ στην περιοχή της Λειψίας; Στο 67’!

Κακό αποτέλεσμα για τη Μάντσεστερ Σίτι στη Γερμανία, αλλά πολύ δε περισσότερο, αρνητικό ματς για τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα κόντρα στην άμυνα της Λειψίας, πραγματοποιώντας μία μόλις επαφή στην αντίπαλη περιοχή… Στο 67ο λεπτό!  



Πρώτη επαφή του Χάαλαντ στην περιοχή της Λειψίας; Στο 67’!

Μπορεί η Μάντσεστερ Σίτι να εξακολουθεί να είναι, ακόμη και μετά το 1-1 στη Γερμανία, το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Champions League, όμως αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως η εικόνα της ήταν αρνητική μακριά από το «Έτιχαντ».

Προηγήθηκε, είχε την κατοχή της μπάλας, αντιμετώπισε αρκετά ζητήματα ανασταλτικά και εν τέλει όταν ισοφαρίστηκε από τον Γκβάρντιολ, έμοιαζε να βρίσκεται πιο κοντά στο να χάσει ολόκληρο το ματς, παρά στο να φύγει νικήτρια από το γερμανικό έδαφος.

Το τελικό 1-1 αφήνει με ανάμεικτα συναισθήματα τον Πεπ Γκουαρδιόλα, αλλά με ολότελα… αρνητικά τον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος όχι απλά δεν κατάφερε να φανεί στο ματς, αλλά ήταν και ο παίκτης που ακούμπησε τη μπάλα λιγότερο από κάθε άλλον επιθετικογενή ποδοσφαιριστή, στην αντίπαλη περιοχή.

Για την ακρίβεια, ο Νορβηγός κατάφερε να έρθει σε επαφή μαζί της στην περιοχή της Λειψίας, μόλις μία φορά! Και αυτή έλαβε χώρα στο… 67ο λεπτό, όσο οξύμωρο και αν ακούγεται. Γιατί οξύμωρο; Διότι ο σκόρερ της Λειψίας, που αγωνίζεται ως στόπερ, και ο κορυφαίος σκόρερ στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα, είχαν τον ίδιο αριθμό επαφών με το «τόπι» στο «κουτί» του αντιπάλου. Και μαντέψτε ποιος βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα…

Δημήτρης Μανάκος