Ομπαμεγιάνγκ: Από τα χατ-τρικ σε μεγάλες Λίγκες, στον ένα μήνα δίχως παρουσία σε αποστολή της Τσέλσι

Ο Πιέρ – Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ ήλπιζε ότι στη δεύτερη παρουσία του στο Λονδίνο θα κατάφερνε να ξαναβρεί τον καλό του εαυτό, όμως, όταν φταίνε πολλά μαζί και δεν μπορείς να τα λύσεις εύκολα, η κατηφόρα σε παρασέρνει. Κι όμως, έχει περάσει μόλις ένας χρόνος από τη συμπλήρωση χατ-τρικ σε τέσσερα τοπ πρωταθλήματα της Ευρώπης!  



Ομπαμεγιάνγκ: Από τα χατ-τρικ σε μεγάλες Λίγκες, στον ένα μήνα δίχως παρουσία σε αποστολή της Τσέλσι

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός της Τσέλσι βρίσκεται εδώ κι έναν μήνα εκτός πλάνων του Γκρέιαμ Πότερ στους «μπλε». Έχει μείνει κι εκτός λίστας των διαθέσιμων παικτών για τα νοκ-άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου και παρά το γεγονός πως θα ήταν ιδανικό για όλες τις πλευρές, ακόμα κι αυτό φαντάζει να έχει προβλήματα και δυσκολίες…

Μόλις έναν χρόνο νωρίτερα, τέτοιες μέρες, ο «Όμπα» σκόραρε τρεις φορές σε ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Βαλένθια και πετύχαινε κάτι μοναδικό. Έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής στον 21ο αιώνα με χατ-τρικ σε Πρέμιερ Λιγκ, Bundesliga, Ligue1 (με Σεντ Ετιέν, για όσους δεν θυμούνται) και είχε συνεχίσει τις επιδόσεις του και στην LaLiga σε αγώνα των «μπλαουγκράνα» στο «Μεστάγια».

Έναν χρόνο αργότερα κι ενώ επέστρεψε στην αγγλική πρωτεύουσα για να φορέσει τα μπλε, δηλώνοντας πως… δεν είναι κάτι προσωπικό με την Άρσεναλ και πως απλά προσπαθεί να διατηρηθεί στο ανώτερο επίπεδο, είναι… στα χαμένα.