Τότε ο Αρσάβιν, τώρα ο Ζορζίνιο: Ανατροπή εκτός Λονδίνου για την Άρσεναλ μετά από 14 χρόνια! (vids)

Και αν δεν είναι φέτος η χρονιά της, πότε θα είναι (;), μπορεί να αναρωτηθεί κάποιος… Ωστόσο, αυτό που κρατά η Άρσεναλ από την 24η αγωνιστική της Premier League, είναι η μεγάλη ανατροπή επί της Άστον Βίλα. Η πρώτη εκτός Λονδίνου μετά από 14 χρόνια!



Τότε ο Αρσάβιν, τώρα ο Ζορζίνιο: Ανατροπή εκτός Λονδίνου για την Άρσεναλ μετά από 14 χρόνια! (vids)

Είναι δυνατόν μία ομάδα όπως η Άρσεναλ να μην έχει καταφέρει να κερδίσει ένα παιχνίδι που βρίσκεται πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, σε εξόρμησή της, εδώ και 14 χρόνια; Ναι, είναι δυνατόν, με τους «κανονιέρηδες» να είχαν ξεχάσει τι πάει να πει «ανατροπή» στην Premier League εκτός Λονδίνου.

Και ο Ζορζίνιο ήρθε να τους το θυμίσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Το 2-2 με την Άστον Βίλα παρέμενε και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα ανέμενε μία μαγική στιγμή, που ενδεχομένως θα της έδινε το τρίποντο.

Το ρολόι έδειχνε 92:00 και… κάτι, η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ιταλού από την… Βραζιλία και η τύχη ευνόησε την Άρσεναλ, καθώς το σουτ κατέληξε στο δοκάρι, στο κεφάλι του Μαρτίνες και στα δίχτυα.

Ακολούθησε… χαμός από τους πανηγυρισμούς, με τον Μαρτινέλι να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα και την Άρσεναλ να γυρνά παιχνίδι εκτός Λονδίνου, για πρώτη φορά μετά το 2009!

Ποιο ήταν το τελευταίο τέτοιου είδους παιχνίδι της; Έλαβε χώρα στην εποχή του Αρσέν Βενγκέρ, δύο δεκαετίες πριν, κόντρα στη Λίβερπουλ στο «Άνφιλντ», με τον Αντρέι Αρσάβιν να χαρίζει το τρίποντο με 2-1 στην ομάδα του, με εντυπωσιακό σουτ, που επίσης αρχικά πήγε στο δοκάρι.

Δημήτρης Μανάκος