Κλοπ: «Τα γένια μου δείχνουν ότι μεγαλώνω, αλλά είμαι γεμάτος ενέργεια»! (vid)

Η προπονητική σε καμία περίπτωση δεν είναι επάγγελμα δίχως άγχος και καθημερινό στρες. Αυτό έχει επηρεάσει και την εξωτερική εμφάνιση του Γιούργκεν Κλοπ, όμως, πνευματικά, ο Γερμανός δηλώνει ότι παραμένει γεμάτος ενέργεια και δεν υφίσταται καν ζήτημα ανάγκης για διάλειμμα.  



Κλοπ: «Τα γένια μου δείχνουν ότι μεγαλώνω, αλλά είμαι γεμάτος ενέργεια»! (vid)

Μπορεί ανά περιόδους να βιώνει τρομερά πιεστικές και ζόρικες καταστάσεις στην Λίβερπουλ. Μεταμόρφωσε το DNA ενός ολόκληρου κλαμπ. Βρήκε τον σύλλογο στον οποίο «κούμπωσε» τρομερά και κατάφερε να προσφέρει τίτλους και θριάμβους.

Ο Κλοπ, ωστόσο, αντιλαμβάνεται και τον αντίκτυπο που έχει η συγκεκριμένη δουλειά στην ψυχοσύνθεση ενός ανθρώπου. Και μπορεί η όψη του να έχει αλλάξει σε σχέση με το 2015 όταν ανέλαβε τους «κόκκινους», όμως, διαβεβαιώνει ότι εσωτερικά είναι ακόμα… φορτσάτος.

«Δεν χρειάζομαι διάλειμμα. Είμαι μόλις 55 ετών και έχω δουλέψει στην προπονητική για 22 χρόνια. Γνωρίζω πολύ καλά τον τρόπο για ν’ αποφορτίζομαι, αλλά και να ενεργοποιούμαι όταν είναι απαραίτητο. Μπορεί τα μάτια, τα μαλλιά και τα γένια μου να δείχνουν ότι μεγαλώνω, όμως ακόμα έχω πολλές δυνάμεις. Είμαι γεμάτος ενέργεια. Θα παλέψουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε και φέτος» ήταν τα λόγια του.