Τσέλσι: Παίζει… Football Manager, αλλά τώρα το παιχνίδι μπαίνει στο «legendary»!

Με δύο νίκες σε 13 ματς, με έναν προπονητή που δεν μπορεί να προσαρμοστεί στα υπάρχοντα δεδομένα και με έναν πρόεδρο που ξοδεύει αλόγιστα, η Τσέλσι μοιάζει να τερματίζει η ίδια τις ελπίδες της για είσοδο στην τετράδα. Μοιάζει με… football manager ο τρόπος διαχείρισης της κατάστασης, αλλά τώρα, με το Champions League να πλησιάζει, τα πράγματα δυσκολεύουν… επικίνδυνα! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Τσέλσι: Παίζει… Football Manager, αλλά τώρα το παιχνίδι μπαίνει στο «legendary»!

Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο φαίνεται πως εξελίσσεται η θητεία του Γκρέιαμ Πότερ στην Τσέλσι και κατά συνέπεια η αγωνιστική σεζόν που διανύει η ομάδα σε επίπεδο Premier League. Μετά τη νέα ισοπαλία της στο πρωτάθλημα, απέναντι στην Γουέστ Χαμ, οι «μπλε» μετρούν τρία διαδοχικά «Χ», τέσσερα ματς δίχως ήττα, αλλά ταυτόχρονα και ένα αρνητικό σερί 13ων αναμετρήσεων, στο οποίο έχουν επικρατήσει μόλις σε δύο περιπτώσεις.

Η αγωνιστική τους κατάσταση αντικατοπτρίζεται πλήρως από τον βαθμολογικό πίνακα, στον οποίο οι «μπλε» απέχουν από τον υποβιβασμό, όσο απέχουν και από την 4η θέση. Αυτός ήταν ο στόχος της σεζόν, ο Τοντ Μποέλι το γνώριζε και για τον λόγο αυτό θεώρησε πως αν ξοδέψει πολύ, θα βελτιωθούν τα υπάρχοντα δεδομένα.

Ξόδεψε 600 εκατομμύρια σχεδόν σε έξι μήνες, πήρε κάθε τι ακριβό που υπήρχε στην αγορά, αλλά το γεγονός πως οι μεταγραφές που έκανε είναι αλόγιστες, αποδεικνύεται από το γεγονός πως με κάθε του κίνηση «ακύρωνε» την προηγούμενη.

Πώς ο Ενκουνκού θα είναι ικανοποιημένος το καλοκαίρι να μεταβεί στο Λονδίνο, όταν την ίδια στιγμή ακούγεται πως οι Λονδρέζοι σκοπεύουν να δαπανήσουν 100 εκατομμύρια για τον Οσιμέν, ενώ στην ίδια κουβέντα υπάρχει και ο Φοφανά.

Το καλοκαίρι αγόρασε τον Στέρλινγκ, ο Άγγλος χάθηκε, αποκτήθηκαν ο Μούντρικ και ο Μαντουέκε, με τους παίκτες να φεύγουν και να έρχονται, κυριολεκτικά σαν τα πουκάμισα. Βιαστικές επιλογές και ουδείς μπορεί να τις εκλογικεύσει, πράγμα που συμβαίνει και στην αμυντική τετράδα.

Είχε τον Τιάγκο Σίλβα από πέρυσι, τον ανανέωσε πριν από μερικές ώρες, πήρε δίπλα του τον Κουλιμπαλί και αισίως αγόρασε και τον Μπαντιασίλ, ο οποίος πήρε την θέση του πρώην στόπερ της Νάπολι.

Μοιάζει κυριολεκτικά με Football Manager όλο αυτό που περιγράφουμε και η «ζημιά» θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη, σε περίπτωση που οι «μπλε» δεν τα καταφέρουν απέναντι στη Ντόρτμουντ. Είναι επιτακτικό να προχωρήσουν στην Ευρώπη και αν δεν τα καταφέρουν, επί της ουσίας η σεζόν θα λάβει τέλος, μιας και δεν δείχνουν ικανοί να κάνουν ένα μεγάλο σερί νικών στην Premier League και να αντιστρέψουν την κατάσταση.

Ο Έντσο Φερνάντες θα χρειαστεί χρόνο, ο Μούντρικ το ίδιο, άπαντες έχουν κάθε δικαίωμα να μην μπορούν να προσαρμοστούν άμεσα, αλλά οι έξι μεταγραφές σε μία ενδεκάδα, στο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στη Γουέστ Χαμ, πραγματικά μοιάζουν απονενοημένες.

Πού καταλήγουμε λοιπόν; Πως όλη αυτή η στρατηγική του Τοντ Μποέλι μπορεί να είναι ωραία στο μάτι και θελκτική, πλην όμως διόλου αποτελεσματική. Μοιάζει με παιχνίδι, θα μπορούσε να συμβαίνει στο Football Manager. Αλλά πλέον, το παιχνίδι περνά στο δύσκολο… mode. Το Champions League ανεβάζει το επίπεδο στο «legendary» και οι «μπλε» ίσως δεν σκέφτηκαν σωστά όταν πάτησαν… save,  μετά το τέλος της μεταγραφικής περιόδου!