Premier League: Οι γραμμές που… δεν μπήκαν και το χέρι που προσπεράσαμε λέγοντας «παίζετε»!

Το έχουμε ξαναπεί και μάλλον θα συνεχίσουμε να το επισημαίνουμε μέχρι και το τέλος της σεζόν. Η Premier League είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, με διαιτησίες που δεν ανταποκρίνονται σε αυτό. Και χαρακτηριστικότερη απόδειξη από την 23η αγωνιστική, δύσκολα θα βρούμε!  



Premier League: Οι γραμμές που… δεν μπήκαν και το χέρι που προσπεράσαμε λέγοντας «παίζετε»!

Ναι, η Premier League είναι μακράν το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Είναι δεδομένο και δεν χωρά αμφισβήτηση. Ξεκινάμε τη σεζόν και υπάρχουν τουλάχιστον έξι ομάδες, οι οποίες ενδέχεται να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, παρότι η Μάντσεστερ Σίτι με τη Λίβερπουλ κυριάρχησαν από το 2017 και έπειτα.

Το βλέπουμε άλλωστε και φέτος. Η Άρσεναλ συγκέντρωσε 50 βαθμούς σε ολόκληρο τον πρώτο γύρο, η Μάντσεστερ Σίτι έκανε «γκέλες», αλλά εξακολουθεί να βρίσκεται στο -6, η Λίβερπουλ είναι απλώς στη… δεκάδα, η Τσέλσι των 600ων εκατομμυρίων μεταγραφών… παραπαίει, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι και η Τότεναμ είναι η ομάδα που μπορεί σε μία εβδομάδα να κερδίσει τους «πολίτες», συνεχίζοντας την παράδοση και εν συνεχεία έχει τη δυνατότητα να δεχθεί τέσσερα γκολ από τη Λέστερ.

Ο ορισμός του «δεν βγάζεις άκρη» το εν λόγω πρωτάθλημα, δίχως καν να έχουμε προσθέσει στην εξίσωση τη Μπράιτον και τη Νιούκαστλ, οι οποίες πραγματοποιούν μία φανταστική σεζόν για τα δεδομένα τους, ή ακόμη και τη Μπρέντφορντ, η οποία κατάφερε μέσα σε έξι μήνες να «κόψει» βαθμό από κάθε σύλλογο του Big 6.

Το θέμα μας όμως στο κορυφαίο και πιο απρόβλεπτο πρωτάθλημα του πλανήτη, είναι η διαιτησία που το διέπει. Δύο ακόμη αμφισβητούμενες φάσεις έκαναν την εμφάνισή τους στην 23η αγωνιστική και αναλογιστείτε πως αυτή δεν έχει καν ολοκληρωθεί.

Ο λόγος για τις αναμετρήσεις των δύο ομάδων του Λονδίνου. Των «κόκκινων» και των «μπλε», με την Άρσεναλ να διαμαρτύρεται για το γκολ ισοφάρισης της Μπρέντφορντ και την Τσέλσι για το γεγονός πως στο πέναλτι του Σούτσεκ, ο VAR δεν παρενέβη ποτέ!

 

Όσον αφορά την πρώτη περίπτωση, η Daily Mail δημοσιοποίησε πριν από λίγο μία «συγγνώμη» των ανθρώπων που διαχειρίζονταν την τεχνολογία στο «Έμιρεϊτς», λέγοντας πως ξέχασαν να τραβήξουν τις γραμμές… Απίθανο!

Στην δεύτερη περίπτωση, η Τσέλσι βρέθηκε κοντά στη νίκη στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου, ο Γκάλαχερ σούταρε και ο Σούτσεκ απέκρουσε με το… χέρι σε τάκλιν. Ένα χέρι που σαφώς και δεν λογίζεται ως χέρι στήριξης, αλλά ο VAR απουσίαζε και πάλι, με τον διαιτητή να λέει «παίζεται».

 

Άλλος μπορεί να βρει να πει για την κόκκινη κάρτα του Λεμινά και άλλος για τις γραμμές που μπήκαν στο γκολ ισοφάρισης της Κρίσταλ Πάλας με τη Μπράιτον, οι οποίες εξέταζαν… λάθος ποδοσφαιριστή. Αλλά σε κάθε περίπτωση, το Λονδίνο αδικήθηκε!

 

Η Άρσεναλ έχασε… έδαφος και η Τσέλσι δεν μπόρεσε να επιστρέψει στις νίκες μετά από δύο αναμετρήσεις. Δεν θα μπούμε στη διαδικασία «τι θα γινόταν αν», αλλά είναι δεδομένο πως οι «κανονιέρηδες» δεν θα είχαν ισοφαριστεί στο 75’ και οι «μπλε» θα είχαν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν τον Φαμπιάνσκι από τα «11» βήματα…

Δημήτρης Μανάκος