Άρσεναλ: Φτάσαμε στο σημείο που είναι… υποχρεωμένη να κερδίσει!

Πολύ σημαντική αναμένεται να αποδειχθεί η αναμέτρηση της Άρσεναλ απέναντι στη Μπρέντφορντ, με τους «κανονιέρηδες» να οφείλουν να πάρουν το τρίποντο στο «Έμιρεϊτς» και να επιστρέψουν στις νίκες, μετά το ανεπιτυχές αποτέλεσμα στο «Γκούντισον Παρκ»!  



Άρσεναλ: Φτάσαμε στο σημείο που είναι… υποχρεωμένη να κερδίσει!

Μπορεί μία ήττα και ένα απρόβλεπτο, ανεπιτυχές αποτέλεσμα να λειτουργήσει θετικά; «Ενδέχεται» είναι η σωστή απάντηση, αλλά σε κάθε περίπτωση, αυτό πρέπει να είναι το mindset της Άρσεναλ. Ηττήθηκε με 1-0 στο «Γκούντισον Παρκ» στο ντεμπούτο του Σον Ντάις, δεν «έσπασε» την αρνητική παράδοση απέναντι στην Έβερτον και πλέον, έχει μπει το «πρέπει» στην συζήτηση.

Από τη στιγμή που στάθηκε τυχερή χάρη στη συμπολίτισσά της, μιας και η Τότεναμ κέρδισε τη Μάντσεστερ Σίτι και η διαφορά παρέμεινε αναλλοίωτη, στους πέντε βαθμούς, και με ματς λιγότερο, η Άρσεναλ πρέπει να αδράξει την ευκαιρία της.

Υποδέχεται τη Μπρέντφορντ, είναι το απόλυτο φαβορί, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως το ματς κόντρα στις «μέλισσες» αποτελεί απλή υπόθεση. Είναι άλλωστε η 3η καλύτερη ομάδα σε συγκομιδή βαθμών εντός του 2023 και είναι αήττητη στα 9 τελευταία παιχνίδια της σε επίπεδο πρωταθλήματος.

Ωστόσο, οδηγός για τους Λονδρέζους πρέπει να αποτελέσει το ματς του πρώτου γύρου. Ένα εύκολο 3-0, στο μοναδικό παιχνίδι που ο Φάμπιο Βιέιρα έχει βρει δίχτυα σε ματς της Premier League.

Υπό αυτές τις συνθήκες λοιπόν, η Άρσεναλ μπαίνει σήμερα (11/02) στο «Έμιρεϊτς» με μία υποχρέωση. Να κερδίσει τη Μπρέντφορντ, να της σταματήσει το αήττητο σερί και να μεταφέρει ξανά το άγχος στη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Μιλάμε άλλωστε για τέσσερις μέρες πριν, οι «κόκκινοι» υποδεχθούν τους «πολίτες» στο Βόρειο Λονδίνο. Σκεφτείτε να συμβεί αυτό και η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα να έχει δει τη διαφορά – αν δεν έχει κερδίσει τη Μπρέντφορντ – να μειώνεται από το πουθενά…

Δημήτρης Μανάκος