Κάρλος Κορμπεράν: Στην Ελλάδα απέτυχε, στην Αγγλία είναι περιζήτητος!

Ακούγεται «κλισέ», αλλά είναι όντως έτσι. Ο Κάρλος Κορμπεράν έφυγε από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό ως αποτυχημένος, αλλά πλέον βρίσκεται στη Γουέστ Μπρομ, πηγαίνει εξαιρετικά σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, και είναι περιζήτητος. Η Λιντς τον έχει θέσει στο στόχαστρο ως βασικό διάδοχο τον Τζέσι Μαρτς και μένει να δούμε αν ο Ισπανός θα κάνει σε πέντε μήνες, το άλμα από τη… Super League στην Premier League. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.   



Κάρλος Κορμπεράν: Στην Ελλάδα απέτυχε, στην Αγγλία είναι περιζήτητος!

Στην Ελλάδα η λέξη υπομονή είναι άγνωστη. Ακόμη και αν λέμε, ακόμη και αν υποστηρίζουμε θερμά πως η υπομονή είναι «αρετή», στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τι πάει να πει η πραγματική στήριξη. Όλοι οι Έλληνες πρόεδροι λειτουργούν παρορμητικά και άπαντες κρίνονται με βάση το αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση του Κάρλος Κορμπεράν άλλωστε, αυτό αποδείχθηκε στον απόλυτο βαθμό. Ο Ισπανός ήρθε στην Ελλάδα το καλοκαίρι του 2022 και έπρεπε να πάρει μία «καμένη γη», όπως έμοιαζε ο Ολυμπιακός εκείνο το χρονικό διάστημα, και να αποδείξει άμεσα αν είναι ή όχι ικανός να διαχειριστεί το ρόστερ των «ερυθρολεύκων».

Η αλήθεια είναι πως αν δει κανείς τα αποτελέσματά του, δίχως να γνωρίζει ποιους αντιμετώπισε και πόσο δύσκολες ήταν οι συνθήκες που βρήκε, θα θεωρήσει πως ο Κορμπεράν δεν πήγε καλά στα 11 ματς που παρέμεινε στη χώρα μας. Κέρδισε άλλωστε μόλις τέσσερις φορές, έμεινε στην ισοπαλία άλλες τόσες και ηττήθηκε σε τρεις περιπτώσεις. Ναι, αλλά μέσα σε αυτό το διάστημα, ο νεαρός προπονητής έστειλε τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Europa League, ακόμη και αν αυτό δεν επετεύχθη σε κανονική διάρκεια, ενώ οι ήττες του ήρθαν από τη Ναντ, όπου δεν ήταν χειρότερός της στη Γαλλία, την αήττητη έως τότε Φράιμπουργκ στην Bundesliga και στο ντέρμπι με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη με ανατροπή.

Έτσι τελείωσε η θητεία του Κάρλος Κορμπεράν στην Ελλάδα, με τον Ισπανό να δέχεται ένα μήνα μετά πρόταση συνεργασίας από τη Γουέστ Μπρομ, στην 2η προπονητική του δουλειά στο «Νησί», καθώς πριν από τον Ολυμπιακό είχε καθίσει για 102 παιχνίδια στον πάγκο της Χάντερσφιλντ.

Ο Κορμπεράν κάνει αποδεκτό το εν λόγω ενδεχόμενο και από τον Οκτώβριο μέχρι και σήμερα, ίσως να αποτελεί και τον κορυφαίο προπονητή της Championship. Πήρε την ομάδα στη ζώνη του υποβιβασμού και με συνεχόμενες νίκες, την έχει κάνει να διεκδικεί την άνοδο. Μετρά 16 ματς στο «Χόθορνς», έχει κερδίσει τα 11 από αυτά σε όλες τις διοργανώσεις, έχει ηττηθεί σε 4 μόλις περιπτώσεις και έχει εξασφαλίσει την πρόκριση στον 4ο γύρο του FA Cup, αποκλείοντας με 4-0 εντός έδρας την Τσέστερφιλντ, παρά το 3-3 του πρώτου ματς.

Εκεί, έμεινε εκτός συνέχειας από τη Μπρίστολ Σίτι με 3-0, βίωσε τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα σε τέσσερα ματς, αλλά στηρίχθηκε στον απόλυτο βαθμό και αισίως επέστρεψε στα τρίποντα, μετά το εντός έδρας 1-0 επί της Κόβεντρι.

Συνεπώς, ας μην βιαζόμαστε να κρίνουμε και ας πάρουμε ως βασικό επιχείρημα στην εν λόγω συζήτηση, τον Κάρλος Κορμπεράν, που από αποτυχημένος στην Ελλάδα, πλέον αποτελεί τον βασικό υποψήφιο για τον πάγκο της Λιντς, ως προς την διαδοχή του Τζέσι Μαρτς. Τον ξέρουν και τους ξέρει, είχε βρεθεί εκεί ως βοηθός του Μαρσέλο Μπιέλσα και δημοσίευμα του BBC σήμερα, τον παρουσιάζει ως το απόλυτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία των «παγωνιών».

Και ακούγεται απολύτως λογικό. Έχει ήδη εργαστεί με επιτυχία σε δύο διαφορετικούς αγγλικούς συλλόγους, έχει φέρει σε τροχιά ανόδου τη Γουέστ Μπρομ και θυμίζει έντονα το περσινό έργο του Στιβ Κούπερ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ. Έχει λοιπόν κάθε δικαίωμα στο όνειρο και αποδεικνύει στην Ελλάδα πως αυτός που πέρυσι δεν έκανε καν… χειμώνα στη χώρα μας, ίσως κάνει… καλοκαίρι ένα χρόνο μετά, στη Λιντς της Premier League!