Κέπα: Διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό αποκρούσεων με λιγότερες συμμετοχές!

Το στατιστικό που φανερώνει τις δυσκολίες που βιώνει η φετινή Τσέλσι του Γκρέιαμ Πότερ διατηρείται και δεν αποτελεί απαραίτητα κάτι κολακευτικό προς τον Κέπα Αριθαμπαλάγκα. Ο Ισπανός έχει το μεγαλύτερο ποσοστό αποκρούσεων, με λιγότερες συμμετοχές από άλλους συναδέλφους του, πράγμα που αποδεικνύει τις απειλές που δέχεται η εστία των Λονδρέζων στις αναμετρήσεις πρωταθλήματος.  



Κέπα: Διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό αποκρούσεων με λιγότερες συμμετοχές!

Η Τσέλσι έμεινε στο 0-0 απέναντι στην Φούλαμ το βράδυ της περασμένης Παρασκευής και απέτυχε γι’ ακόμα μια φορά να πάρει κάτι θετικό που θα της αναπτέρωνε το ηθικό ενόψει της συνέχειας.

Στο ντεμπούτο του Έντσο Φερνάντες στα χαφ, με τον Μπαντιασίλ να καταγράφει ακόμα ένα clean sheet, αλλά με τους Φοφανά, Χάβερτς, Στέρλινγκ και Μαντουέκε να μην καταφέρνουν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, ο προβληματισμός έμεινε να πλανάται πάνω από το «Στάμφορντ Μπριτζ».

Αν δεν ήταν και ο Κέπα να πραγματοποιήσει εξαιρετική επέμβαση στο πρώτο ημίχρονο, ίσως τα πράγματα να ήταν ακόμα χειρότερα. Ο Ισπανός καταφέρνει τουλάχιστον να στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, φτάνοντας σε ποσοστό επιτυχημένων αποκρούσεων το 83,3%. Και αυτό, όσο τιμητικό κι αν είναι για εκείνον ατομικά, δεν ευνοεί καθόλου τους «μπλε» που γνωρίζουν ότι σε κάθε ματς της Πρέμιερ διατρέχουν σοβαρούς κινδύνους να παραβιαστεί η εστία τους.

Και να σκεφτεί κανείς πως ο Κέπα έχει αγωνιστεί 13 φορές στο τρέχον πρωτάθλημα, με τον αμέσως επόμενο σε επίπεδο συμμετοχών να είναι ο Ντιν Χέντερσον της Φόρεστ με 18 ματς και τους κορυφαίους σε παιχνίδια να έχουν μετρήσει 21 εμφανίσεις…

Image