Το ντεμπούτο των πιο ακριβών μεταγραφών στην ιστορία της Premier League: Ο «θετικός» Έντσο, το γκολ του Λουκάκου και η ήττα του Γκρίλις! (vids)

Γεγονός είναι πλέον το πιο ακριβό ντεμπούτο στην ιστορία της Premier League. Αυτό του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι, παρά το γεγονός πως οι «μπλε» έμειναν στο απόλυτο «μηδέν» εντός έδρας με τη Φούλαμ, για πρώτη φορά μετά το 2012. Τι έκαναν όμως οι υπόλοιποι «δαπανηροί» αυτής της λίστας; Ο Τζακ Γκρίλις είναι ο μόνος που έχασε, Λουκάκου και Άντονι σκόραραν κατά της Άρσεναλ με διαφορετικούς συλλόγους και ο Πολ Πογκμπά δεν εντυπωσίασε!  



Το ντεμπούτο των πιο ακριβών μεταγραφών στην ιστορία της Premier League: Ο «θετικός» Έντσο, το γκολ του Λουκάκου και η ήττα του Γκρίλις! (vids)

Μπορεί ο Τοντ Μποέλι να έχει ξοδέψει σε δύο μεταγραφικές περιόδους όσα χρήματα έχει διαθέσει η Άρσεναλ την τελευταία πενταετία και η Λίβερπουλ από το 2018 και έπειτα, όμως αυτό δεν δείχνει να τον πτοεί.

Τα ποσά που διαθέτει είναι αστρονομικά και σαφώς εξαιρετικά δελεαστικά για να μπει ένας σύλλογος στην διαδικασία να αρνηθεί, αλλά σε κάθε περίπτωση, πολλοί αμφισβητούν αυτό τον τρόπο λειτουργίας από τον ισχυρό άνδρα της ομάδας. Ξοδεύει, αλλά σκορπά αλόγιστα, πράγμα που μακροπρόθεσμα ενδέχεται να έχει αποτέλεσμα, αλλά προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ για το σύνολο του Γκρέιαμ Πότερ. Το ματς με τη Φούλαμ άλλωστε, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα!

Στον ένα μήνα της μεταγραφικής περιόδου, ο Μποέλι έκανε ό,τι μπορούσε για να πρωταγωνιστήσει. Αγόρασε τον Ντέιβιντ Φοφανά, τον Αντρέι Σάντος, τον Ζοάο Φέλιξ, με τη μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Μαδρίτης (καλύπτοντας το συμβόλαιό του), τον Μπενουά Μπαντιασίλ, που βρίσκεται ήδη στο αρχικό σχήμα, τον Μιχάιλο Μούντρικ, με 1η προσφορά στα 100 εκατομμύρια, τον Νόνι Μαντουέκε και τον Μάλο Γκούστο.

Ωστόσο, το τέλος έλαβε χώρα στην Deadline Day, όπου οι «μπλε» έσπασαν κάθε ρεκόρ, αγοράζοντας έναντι 120 εκατομμυρίων τον Έντσο Φερνάντες από τη Μπενφίκα. Ο Αργεντινός ξεπέρασε το ποσό μεταγραφής του Τζακ Γκρίλις στη Μάντσεστερ Σίτι και πλέον, αποτελεί και επίσημα την πιο δαπανηρή προσθήκη στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

 

Δεν θα ήταν δυνατό λοιπόν, από τη στιγμή που ο ίδιος ένιωθε καλά, να μην τον χρησιμοποιήσει ο Γκρέιαμ Πότερ, στην αναμέτρηση της ομάδας του με τη Φούλαμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Τον ξεκίνησε ευθύς αμέσως στο αρχικό σχήμα, ο ίδιος ήταν θετικός, αλλά η πρώτη «λευκή» ισοπαλία των «μπλε» σε λονδρέζικο ντέρμπι με τη Φούλαμ, από το 2012, είναι γεγονός.

Με αφορμή τον Έντσο Φερνάντες λοιπόν, αναζητήσαμε τα ντεμπούτο των πέντε πιο ακριβών μεταγραφών στην ιστορία του «Νησιού». Και το αποτέλεσμα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Το ντεμπούτο του Τζακ Γκρίλις με τη Σίτι συνοδεύτηκε – παραδόξως – από αποτυχία, μιας και οι «γαλάζιοι» ηττήθηκαν στην πρεμιέρα της περσινής Premier League με 1-0 από την Τότεναμ. Ο Άγγλος αγωνίστηκε σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, δεν απέφερε κάτι στην ομάδα του και πήρε και κίτρινη κάρτα για επικίνδυνο παίξιμο στο φινάλε της συνάντησης.

Ακολουθεί ο Ρομέλου Λουκάκου, που στην επιστροφή του στην Τσέλσι από την Ιταλία, ξεκίνησε ναι μεν θετικά, αλλά εν συνεχεία, δεν ήταν αυτός που όλοι γνωρίζαμε. Το νέο του ντεμπούτο πραγματοποιήθηκε απέναντι στην Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», με τον Βέλγο να ανοίγει μάλιστα το σκορ, για το τελικό 2-0 της Τσέλσι στο Βόρειο Λονδίνο.

Εκπληκτικός ήταν στην εν λόγω συνάντηση ο Ρομέλου Λουκάκου, ουδείς μπορούσε να τον περιορίσει και η συζήτηση των παικτών της Άρσεναλ στα αποδυτήρια για τις κινήσεις του, αναδείκνυε την πολύ καλή του εμφάνιση.

Στην τέταρτη θέση βρίσκεται ο Πολ Πογκμπά, που ήρθε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 2016-17 και εμφανίστηκε στο «Ολντ Τράφορντ», κόντρα στη Σαουθάμπτον, τον Αύγουστο. Πρόκειται για το πρώτο από τα 22 συνεχόμενα ενενηντάλεπτα που ακολούθησαν, με τον Γάλλο να μην εντυπωσιάζει, αλλά να φροντίζει να αναδείξει τις δυνατότητές του, κυρίως αναφορικά με τις μακρινές του μεταβιβάσεις.

Την πεντάδα συμπληρώνει ο Άντονι, που ξεπέρασε αισίως τα 80 εκατομμύρια του Χάρι Μαγκουάιρ, με τον οποίο συνυπάρχουν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Συμπτωματικά, το ντεμπούτο του είναι επίσης απέναντι στην Άρσεναλ, με τον Βραζιλιάνο να ανοίγει το σκορ και να οδηγεί την ομάδα του στο τρίποντο επί των Λονδρέζων, στην 6η αγωνιστική της φετινής Premier League!

Από τότε μέχρι και… σήμερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η μοναδική που έχει κερδίσει τους Λονδρέζους σε επίπεδο πρωταθλήματος…

Συνεπώς, έχουμε τη «λευκή» ισοπαλία στο ντεμπούτο του Έντσο Φερνάντες με την Τσέλσι, την ήττα της Μάντσεστερ Σίτι από την Τότεναμ στην πρώτη εμφάνιση του Γκρίλις, το γκολ του Ρομέλου Λουκάκου επί της Άρσεναλ στο «Έμιρεϊτς», το άνετο 2-0 στο ντεμπούτο του Πολ Πογκμπά και το γκολ του Άντονι επί των «κανονιέρηδων» στο «Ολντ Τράφορντ».

Μία πεντάδα που απαρτίζεται από δύο μεταγραφές της Τσέλσι, ισάριθμες των «κόκκινων διαβόλων» και τον… Τζακ Γκρίλις!

Δημήτρης Μανάκος