Το man – to – man του Χόλντινγκ στον Χάαλαντ και νικητής ο Άγγλος σε… 45 λεπτά!

Μπορεί ο Ρομπ Χόλντινγκ να μην αγωνίζεται συχνά, αλλά όταν το κάνει συνηθίζει να γίνεται αντικείμενο συζήτησης. Το ίδιο συνέβη και με την 45λεπτη είσοδό του στο ματς στο «Έτιχαντ», με τις μονομαχίες του με τον Χάαλαντ να είναι επικές και τον Άγγλο να βγαίνει νικητής!  



Το man – to – man του Χόλντινγκ στον Χάαλαντ και νικητής ο Άγγλος σε… 45 λεπτά!

Πριν από περίπου ένα εξάμηνο, ο Μικέλ Αρτέτα επέλεγε τον Ρομπ Χόλντινγκ στο αρχικό σχήμα της Άρσεναλ για το ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου απέναντι στην Τότεναμ και ο Άγγλος θα είχε ως στόχο να βγάλει εκτός παιχνιδιού τον Σον.

Τον περιόρισε για μισή ώρα, τσακώθηκαν αρκετές φορές, δέχθηκε την κόκκινη κάρτα και οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 3-0. Κακή μέρα στη δουλειά για τον Άγγλο στόπερ, αλλά μία ακόμη απόδειξη πως παίζει για την ομάδα.

Έκτοτε, ξεκινούσε ως βασικός σε ματς Ευρώπης και Κυπέλλου για τους «κανονιέρηδες», αλλά πλέον πήρε το χρίσμα για την αναμέτρηση απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας ένα πολύ συγκεκριμένο ρόλο. Να ακολουθεί παντού τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Όπου και να πάει, από τη μικρή περιοχή μέχρι τη σέντρα και πάλι πίσω. Το έργο του σαφώς και ήταν δύσκολο, αλλά αν μπορούμε να πούμε πως υπήρξε νικητής στην εν λόγω κόντρα, τότε δεδομένα αυτός ήταν ο Χόλντινγκ!

Πήρε μία από τις δύο μονομαχίες τους στο έδαφος, κέρδισε μία κεφαλιά, δεν έκανε λάθος σε κοντινή μεταβίβαση και δεν επέτρεψε στον Νορβηγό να καταγράψει εντός εστίας τελική προσπάθεια. Στο φινάλε του πρώτου μέρους, δέχθηκε κίτρινη κάρτα, πήρε τα εύσημα από τον Μικέλ Αρτέτα και στην ανάπαυλα αποφασίστηκε να γίνει αλλαγή και να πάρει την θέση του ο Σαλιμπά, ώστε να μην λάβουν χώρα ξανά τα του Βορείου Λονδίνου!

Η Άρσεναλ εν τέλει αποκλείστηκε, αλλά ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν σκόραρε. Το tag – team των Χόλντινγκ και Σαλιμπά λειτούργησε και οι Λονδρέζοι έγιναν μόλις η 3η ομάδα που πηγαίνει στο «Έτιχαντ» και δεν «πληγώνεται» από τον Νορβηγό! Νικητής λοιπόν ο Άγγλος στόπερ, που είναι ο ορισμός του… καλύτερου συμπαίκτη που θα μπορούσε κανείς να έχει.

 

Δημήτρης Μανάκος