Μάντσεστερ Σίτι: Νίκη στο Κύπελλο κόντρα στην Άρσεναλ μετά από 119 χρόνια!

Κι όμως, ένας αιώνας και περίπου μια 20ετία μεσολάβησαν από την τελευταία νίκη της Μάντσεστερ Σίτι επί της Άρσεναλ σε ό,τι αφορά στο Κύπελλο Αγγλίας, μέχρι το βράδυ της Παρασκευής όπου ο Άκε έστειλε τους «πολίτες» στον 5ο γύρο διαμορφώνοντας το 1-0 επί των «κανονιέρηδων». 



Μάντσεστερ Σίτι: Νίκη στο Κύπελλο κόντρα στην Άρσεναλ μετά από 119 χρόνια!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα και ο Μικέλ Αρτέτα επί 90'+4' ποδοσφαίρου προσπάθησαν να «χαλάσουν» ο ένας το ποδοσφαιρικό μυαλό του άλλου στο Etihad, με τον κόουτς του κλαμπ του Μάντσεστερ να βγαίνει νικητής με το τέρμα που πέτυχε ο Νέιθαν Άκε. Μάλιστα, ο Ολλανδός βρέθηκε σε σημείο που δεν θα περίμενε κανείς και πλάσαρε με τρόπο που ίσως επίσης να μην περίμενε κάποιος, για να σκοράρει και να διαμορφώσει το τελικό 1-0. 

Αυτή η νίκη ήταν η πρώτη για την Μάντσεστερ Σίτι απέναντι στην Άρσεναλ στον αρχαιότερο ποδοσφαιρικό θεσμό, έπειτα από 119 χρόνια! 

Πίσω στη σεζόν 1903-1904, οι «γαλάζιοι» είχαν συναντήσει την ... Woolwich Arsenal στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης (20/02/1904) και είχαν επικρατήσει με το τελικό 2-0. Αργότερα η Σίτι θα έφτανε μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου, με το 1-0 επί της Μπόλτον στον μεγάλο τελικό. 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης