Κλοπ: «Στο ποδόσφαιρο όλα λύνονται, δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια» (vid)

Ο Γιούργκεν Κλοπ στο ντέρμπι με την Τσέλσι θα γιορτάσει το 1.000ο του παιχνίδι ως προπονητής, παραδέχθηκε πως η ζωή του δίχως αυτή τη δουλειά θα ήταν πιο ήρεμη, όμως, τόνισε πως καταφέρνει να πείθει τον εαυτό του για όλα τα μαθήματα που οφείλει να παίρνει και τις δυσκολίες που είναι κομμάτι αυτής της δουλειάς.  Κλοπ: «Στο ποδόσφαιρο όλα λύνονται, δεν γίνεται να κερδίζεις συνέχεια» (vid)

Ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ έχει μετρήσει 270 ματς ως τεχνικός της Μάιντζ, άλλα 319 στην Ντόρτμουντ και τώρα ετοιμάζεται για το υπ’ αριθμόν 411, παιχνίδι του στους «κόκκινους».

Ερωτηθείς για τις σκέψεις του και για το αν έχει φανταστεί τη ζωή του δίχως την προπονητική, ο Kloppo απάντησε:

«Δεν ήταν όλες οι φάσεις και οι περίοδοι εύκολες, όμως στο ποδόσφαιρο πάντοτε υπάρχει λύση για όσα προβλήματα προκύψουν. Μπορεί να έχει πίεση, μπορεί να μην έχουμε πολλές μέρες διακοπές, όμως είμαι ευλογημένος που κάνω αυτό το επάγγελμα γιατί θεωρώ ότι μόνο αυτό θα μπορούσα να κάνω. Αν δεν το έκανα, θα είχα μια πολύ ήρεμη ζωή. Όμως, ο ενθουσιασμός, η πίεση και όλες οι στιγμές, θετικές ή κακές, είναι κομμάτι του πακέτου. Είμαι καλά με αυτό. Δεν κερδίζει κανείς συνέχεια».