Έπεισε και τους τελευταίους… δύσπιστους η Άρσεναλ με τις πιθανότητες κατάκτησης τίτλου!

Μπορούμε πλέον να το πούμε και με τη «βούλα». Η Άρσεναλ είναι το πρώτο φαβορί για να κατακτήσει την Premier League. Έπεισε τους πάντες, ακόμη και τις στοιχηματικές εταιρίες! Στο 55% οι πιθανότητες… τίτλου των «κανονιέρηδων», ακολουθεί με 42% η Μάντσεστερ Σίτι, στην 3η θέση η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με τεράστια διαφορά, μετά την ισοπαλία με την Κρίσταλ Πάλας!  



Έπεισε και τους τελευταίους… δύσπιστους η Άρσεναλ με τις πιθανότητες κατάκτησης τίτλου!

Μπορεί η Άρσεναλ να βρισκόταν στο +7 πριν από δύο εβδομάδες από τη Μάντσεστερ Σίτι και κοντά σε διψήφια διαφορά από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως οι στοιχηματικές εταιρείες, εξακολουθούσαν να δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες κατάκτησης του τίτλου στους «πολίτες».

Έμοιαζε εντελώς οξύμωρο. Οι «κανονιέρηδες» βρίσκονταν στην κορυφή όλων των στατιστικών κατηγοριών, που αφορούσαν το σύνολο και τις συλλογικές επιδόσεις, διέθεταν και διαθέτουν την καλύτερη εντός έδρας συγκομιδή, έχουν σκοράρει σε όλα τα εκτός έδρας ματς του πρωταθλήματος και έχουν κατορθώσει να φτάσουν στο 7/7, απέναντι στις ομάδες του Λονδίνου.

Αν μία τέτοια ομάδα δεν λογίζεται λοιπόν ως φαβορί για το πρωτάθλημα, τότε πως… ορίζεται το φαβορί; Πλέον, με 14 ημέρες να έχουν παρέλθει από την τελευταία φορά που κάναμε αυτή τη συζήτηση, η Άρσεναλ βρίσκεται στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με τη διαφορά να έχει μεγαλώσει και άλλο!

Η Μάντσεστερ Σίτι που έφτασε στην ανατροπή κόντρα στην Τότεναμ, το περασμένο Σάββατο είχε ηττηθεί στο ντέρμπι της πόλης από τη Γιουνάιτεντ, εν συνεχεία οι «κόκκινοι διάβολοι» έμειναν στο 1-1 με την Κρίσταλ Πάλας και ενδιάμεσα μεσολάβησε ναι μεν η ισοπαλία της Άρσεναλ με τη Νιούκαστλ, αλλά πολύ δε περισσότερο, το «διπλό» στο Βόρειο Λονδίνο. Αυτό, σηματοδότησε το πρώτο 2/2 των «κανονιέρηδων» επί της συμπολίτισσας, μετά από 9 χρόνια!

Κάπως έτσι, πείστηκαν και οι… τελευταίοι δύσπιστοι πως τα δεδομένα στην Premier League έχουν αλλάξει και πως η ομάδα του Μικέλ Αρτέτα πρέπει να είναι το πρώτο φαβορί για τον τίτλο. Παρότι δεν λέγεται… Μάντσεστερ Σίτι!

Πλέον, η Άρσεναλ συγκεντρώνει 55% πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο, για πρώτη φορά μετά το 2004, με τη Μάντσεστερ Σίτι να ακολουθεί με 42% και όλες τις υπόλοιπες να συμπληρώνουν το εναπομείναν 6%, με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρίσκεται στην 3η θέση!

Το κατάφερε και αυτό η Άρσεναλ! Ανέτρεψε και τα προγνωστικά ενώ σημαντικό είναι να θυμίσουμε πως στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου, ήταν το 6ο φαβορί για να κατακτήσει την Premier League…

Δείτε αναλυτικά τις πιθανότητες κατάκτησης της Premier League από κάθε ομάδα:

Άρσεναλ: 55,5%

Μάντσεστερ Σίτι: 42,7%

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1,72%

Νιούκαστλ: 0,38%

Λίβερπουλ: 0,04%

Τότεναμ: 0,01%

Δημήτρης Μανάκος