Γράφει ιστορία στα… πλούτη η Πρέμιερ: Πάνω από τις μισές ομάδες στην 20άδα των πιο πλούσιων κλαμπ βάσει εσόδων!

Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι το κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Γι’ αυτό η Πρέμιερ είναι ό,τι πιο ελκυστικό υπάρχει σε συλλογικό επίπεδο. Η Αγγλία έγινε η πρώτη χώρα το πρωτάθλημα της οποίας έχει περισσότερες από τις μισές ομάδες της πρώτης κατηγορίας στην 20άδα των πιο πλούσιων κλαμπ βάσει εσόδων, στην μελέτη της Deloitte!  



Γράφει ιστορία στα… πλούτη η Πρέμιερ: Πάνω από τις μισές ομάδες στην 20άδα των πιο πλούσιων κλαμπ βάσει εσόδων!

Για πρώτη φορά στα 26 χρόνια που η Deloitte εξετάζει τα οικονομικά στοιχεία των ποδοσφαιρικών συλόγων στην Money League, προέκυψε συγκεκριμένο πρωτάθλημα από την Ευρώπη με ποσοστό μεγαλύτερο του 50% των ομάδων στην λίστα των 20 με τα περισσότερα έσοδα.

Και φυσικά, αυτό το κατάφερε η Πρέμιερ Λιγκ!

Οι 11 από τις 20 ομάδες της κορυφαίας Λίγκας της Ευρώπης βρίσκονται στην 20άδα με την Μάντσεστερ Σίτι να διατηρεί τα σκήπτρα στην πρώτη θέση με 731 εκατομμύρια ευρώ και την Ρεάλ Μαδρίτης ν’ ακολουθεί με 713,8 εκατ.ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ έκανε το άλμα από την 7η στην 3η θέση, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ενώ, Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ βρίσκονται στην 10άδα! Στις υπόλοιπες θέσεις δίνουν το «παρών» οι Γουέστ Χαμ, Λέστερ, Έβερτον, Λιντς και Νιούκαστλ.

Γενικότερα τα 20 κλαμπ είχαν συνολικά έσοδα 9,2 δισεκατομμυρίων ευρώ, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 13% από την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης