Νιούκαστλ: Τα γκολ φέρνουν τις νίκες, αλλά η άμυνα… οδηγεί σε κορυφές

Μπορεί το γκολ και αυτά που θα πετύχεις παραπάνω από τον αντίπαλο να δίνουν όλους τους βαθμούς για την επίτευξη του στόχου, όμως, η Νιούκαστλ μαθαίνει πως η άμυνα όχι απλά είναι σε δεύτερη μοίρα, αλλά κρατάει γερά τις οδηγίες που θα κατευθύνουν την ομάδα στην επιτυχία.  



Νιούκαστλ: Τα γκολ φέρνουν τις νίκες, αλλά η άμυνα… οδηγεί σε κορυφές

Οι «καρακάξες» είδαν τον Μίτροβιτς να σκοράρει από την άσπρη βούλα δίχως να μετρήσει το γκολ του λόγω της επαφής της μπάλας και στα δυο του πόδια, με αποτέλεσμα ο Ίσακ στο 89’ να καταφέρει να λυτρώσει τις «καρακάξες» κόντρα στη Φούλαμ.

Άλλοι τρεις βαθμοί, στο +5 με ίδια ματς από την 5η Τότεναμ και συνέχιση της πορείας προς την επίτευξη του στόχου που για φέτος είναι μια θέση για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι, το γκολ στο φινάλε ήταν καθοριστικό. Δίχως αυτό δεν θα γινόταν τίποτα. Ωστόσο, ας ρίξουμε μια ματιά και στην εμπιστοσύνη την οποία αποπνέει η γραμμή των μετόπισθεν για το σύνολο του Έντι Χάου.

Μόλις 11 τέρματα παθητικό έχει μετρήσει η Νιούκαστλ την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο στην Πρέμιερ Λιγκ. Μόλις! Και φυσικά είναι η κορυφαία επίδοση που παρατηρείται στην Λίγκα έπειτα από 19 παιχνίδια στην κούρσα του πρωταθλήματος.

Ακόμα και η πρωτοπόρος Άρσεναλ που κάνει μοναδικά πάρτι στην επίθεση με τέτοια υπεροπλία και ποιότητα μεσοεπιθετικά, έχει 14 γκολ παθητικό, αλλά φέτος έχει άλλες δυνάμεις η ομάδα του Αρτέτα.

Η Σίτι έχει δεχθεί 18 τέρματα, η Γιουνάιτεντ έχει 21 μαζί με την Τσέλσι κι από εκεί και πέρα οι αριθμοί παίρνουν την ανιούσα, φτάνοντας μέχρι και την χειρότερη επίδοση που είναι αυτή των 41 γκολ παθητικού της Μπόρνμουθ.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης