Το Βόρειο Λονδίνο ξανά κόκκινο: Τότε με τον Αρτέτα στο γήπεδο, τώρα με αυτόν στον πάγκο! (vid)

Μία καταπληκτική Άρσεναλ έκανε την εμφάνισή της στο ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου με την Τότεναμ, με τους «κανονιέρηδες» να επικρατούν με 2-0 και να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Για πρώτη φορά μετά το 2014, κερδίζουν οι «κανονιέρηδες» και τα δύο ματς στην ίδια σεζόν. Τότε με τον Μικέλ Αρτέτα στο γήπεδο, τώρα με αυτόν στον πάγκο.  



Το Βόρειο Λονδίνο ξανά κόκκινο: Τότε με τον Αρτέτα στο γήπεδο, τώρα με αυτόν στον πάγκο! (vid)

Είχε να κερδίσει στην έδρα της Τότεναμ από το 2014. Πέρυσι, έχασε την τετράδα με την ήττα στο «σπίτι» της μισητής αντιπάλου της, καθώς ηττήθηκε με 3-0. Φέτος όμως, η Άρσεναλ δεν είναι η ίδια, με τον Μικέλ Αρτέτα να γίνεται ο πρώτος προπονητής μετά τον Αρσέν Βενγκέρ που κερδίζει σε μία σεζόν δύο ντέρμπι Βορείου Λονδίνου.

 

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι πως οι «κανονιέρηδες» το έκαναν να φαίνεται εύκολο. Μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, απείλησαν με το ξεκίνημα και πήραν το προβάδισμα στο 14ο λεπτό, όταν ο Γιορίς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Η υπεροχή των φιλοξενούμενων κεφαλαιοποιήθηκε με το γκολ του Μαρτίν Έντεγκααρντ στο 34ο λεπτό και από εκεί και πέρα, χρειάστηκε ο Ράμσντεϊλ να κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση, ώστε να διατηρήσει το «μηδέν». Επτά αποκρούσεις, τρεις μεγάλες στιγμές της Τότεναμ και ο πρώτος γκολκίπερ μετά τον Βόιτσεκ Σέζνι που κρατά το «μηδέν» στο «σπίτι» της ομάδας του Αντόνιο Κόντε, έμελλε να είναι Άγγλος!

 

Από εκεί και πέρα, πρόκειται για την πρώτη φορά μετά από εννέα χρόνια που η Άρσεναλ κάνει το 2/2 στην ίδια σεζόν, σε ντέρμπι του Βορείου Λονδίνου. Τότε είχε επικρατήσει με 1-0, χάρη σε ένα εκπληκτικό γκολ του Τόμας Ροζίτσκι.

Τώρα, συνέβη ακόμη πιο πειστικά, αλλά οι δύο νίκες έχουν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό… Περιλαμβάνουν τον Μικέλ Αρτέτα. Στην αναμέτρηση του 2014, ο Ισπανός βρέθηκε στο γήπεδο και αγωνίστηκε για 90 λεπτά, ενώ εν έτει 2023, ο Αρτέτα έμοιαζε να… παίζει μαζί με τους ποδοσφαιριστές του.

 

 

Το Βόρειο Λονδίνο είναι κόκκινο και ο Ισπανός φέρει τεράστια ευθύνη για αυτό. Όπως το 2014, έτσι και στο νέο ημερολογιακό έτος που βιώνουμε, η Άρσεναλ κέρδισε δύο φορές την Τότεναμ!


Δημήτρης Μανάκος