Ένας Ράσφορντ… ηγέτης, σε ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ που δεν θα ξεχάσει ποτέ!

Απίστευτη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, γκολ… νίκης από τον Μάρκους Ράσφορντ, με τους «κόκκινους διαβόλους» να φέρνουν «τούμπα» το ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι (2-1) και τον ¶γγλο να ισοφαρίζει ρεκόρ 64 χρόνων, αλλά και τον… Κριστιάνο Ρονάλντο!



Ένας Ράσφορντ… ηγέτης, σε ένα ντέρμπι του Μάντσεστερ που δεν θα ξεχάσει ποτέ!

Μπορεί η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να βρέθηκε πίσω στο σκορ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι της πόλης, όμως ένα συγκλονιστικό, δικό της δεκάλεπτο από το 70Ά και μετά, στάθηκε ικανό για να γυρίσει η ομάδα του Έρικ Τεν Χαγκ το ντέρμπι και να πανηγυρίσει την πρώτη της, εντός έδρας νίκη επί των «πολιτών», μετά από τρία χρόνια με 2-1.

Ο Μπρούνο Φερνάντες ισοφάρισε και εν συνεχεία, έκανε την εμφάνισή του στο παιχνίδι, ο Μάρκους Ράσφορντ. Ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας των «κόκκινων διαβόλων», με τον ¶γγλο να μετουσιώνει σε γκολ την πανέξυπνη ασίστ του Αλεχάντρο Γκαρνάτσο και να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.

Πριν από μερικούς μήνες, ο Ράσφορντ έμελλε να αποτελέσει παρελθόν από το Μάντσεστερ, αλλά πλέον θεωρείται ο βασικός λόγος που η ομάδα του Ολλανδού βρίσκεται στο -1 από την 2η συμπολίτισσά της.

Τελείωσε υποδειγματικά την φάση και πλέον, «ισοφάρισε» ένα ρεκόρ 64 χρόνων που ουδείς είχε κατορθώσει καν να πλησιάσει. Ήταν το ένατο διαδοχικό παιχνίδι που βρήκε δίχτυα στο «Ολντ Τράφορντ», πράγμα που είχε πράξει μόνο ο Ντένις Βάιολετ το 1959.

Παράλληλα, ο Ράσφορντ έγινε ο πρώτος παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που σκοράρει σε επτά συνεχόμενα παιχνίδια, σε όλες τις διοργανώσεις. Ποιος ήταν ο προηγούμενος; Φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, πριν από 14 χρόνια. Τι απόγευμα ήταν αυτό για τον Μάρκους Ράσφορντ…

Δημήτρης Μανάκος