Τσέλσι: Όλα στραβά, πλήρωσε 11 εκατ. και χάνει για τρία ματς τον άνθρωπο που της πρόσφερε φρεσκάδα…

Ο Ζοάο Φέλιξ δεν θα μπορούσε να φανταστεί πιο… γεμάτο ντεμπούτο με τη φανέλα της Τσέλσι, αφού, παρά το γεγονός πως ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του μέχρι και το 58’, αποβλήθηκε και χάνει τα επόμενα τρία ματς, ελάχιστες ώρες αφότου κόστισε 11 εκατομμύρια για δανεισμό λίγων μηνών!  



Τσέλσι: Όλα στραβά, πλήρωσε 11 εκατ. και χάνει για τρία ματς τον άνθρωπο που της πρόσφερε φρεσκάδα…

Όταν όλα πηγαίνουν στραβά, θα υπάρχει η Τσέλσι να δείχνει πως μπορούν τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα απ’ όσο μπορεί κανείς να φανταστεί.

Έπειτα και από το 2-1 από την Φούλαμ το βράδυ της Πέμπτης, οι «μπλε» έχουν μείνει πλέον με μόλις μια νίκη στα 9 τελευταία τους παιχνίδια! Επίδοση την οποία πραγματικά ουδείς μπορούσε να διανοηθεί για τον σύλλογο. Επί Αμπράμοβιτς ίσως αυτό να είχε σημάνει νέα αλλαγή προπονητή, ωστόσο, ο Μπόελι προς το παρόν διατηρεί την πίστη και την στήριξή του στον Γκρέιαμ Πότερ.

Στο «Craven Cottage», με μόλις μια προπόνηση με τη νέα του ομάδα, ελάχιστες ώρες μετά την ολοκλήρωση της μεταγραφής του με δανεισμό από την Ατλέτικο Μαδρίτης, εμφανίστηκε στο αρχικό σχήμα ο Ζοάο Φέλιξ. Και η αλήθεια είναι ότι ο Πορτογάλος επιθετικός ήθελε και κατάφερε εξ αρχής να δείξει ότι μπορούσε να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Κάτι πιο φρέσκο. Κάτι απρόβλεπτο. Κάτι που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και τους υπόλοιπους προς κάτι πιο θετικό από αυτό που παρουσιάζουν το τελευταίο διάστημα.

Είναι τρομερό το γεγονός πως είχε τις περισσότερες τελικές (6), τις περισσότερες προσπάθειες στον αντίπαλο στόχο (4), τις περισσότερες επιτυχημένες ατομικές ενέργειες (2) και κέρδισε τα περισσότερα φάουλ (4) απ’ οποιονδήποτε άλλον στην Τσέλσι. Ακόμα κι έτσι, η κακή στιγμή ήρθε και του θύμισε πως όλα μπορούν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ν’ ανατραπούν στη ζωή και το ποδόσφαιρο.

Ψηλά το πόδι, κακή εκτίμηση, μηδενικός χρόνος για διαφορετική αντίδραση, άσχημο χτύπημα στον αντίπαλο και αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα. Δεν παραπονέθηκε, δεν διαμαρτυρήθηκε. Ήξερε πως ετοιμαζόταν να φύγει από το ματς γιατί αυτό θα ήταν το δίκαιο. Αποχώρησε και χάνει τα τρία επόμενα παιχνίδια… δίχως καλά – καλά να έχει προσαρμοστεί και εμφανιστεί μπροστά στο κοινό της νέας του ομάδας. Κόστισε 11 εκατομμύρια λίρες και μέσα σε ελάχιστες ώρες από την πραγματοποίηση της μεταγραφής, είναι τιμωρημένος και μη διαθέσιμος για τον προπονητή του.

Όλα σκοτεινά. Όλα με μαύρα σύννεφα πάνω από το «Στάμφορντ Μπριτζ». Και ένας Γκρέιαμ Πότερ να τονίζει πως έχει αναλάβει την πιο δύσκολη δουλειά αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο, στο συγκεκριμένο κλαμπ με τις συγκεκριμένες απαιτήσεις και προσδοκίες που αναλογούν στο επίπεδό του. Κι εκείνος, να πονοκεφαλιάζει ασταμάτητα…

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης