Ούτε η Σίτι, ούτε η Άρσεναλ, ούτε η Λίβερπουλ: Το 16/16 της Ρέξαμ στο «Racecourse Ground», το καλύτερο εντός έδρας σερί στο «Νησί»!

Μπορεί να μιλάμε για την 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, όμως ουδείς μπορεί να αγνοήσει τα πεπραγμένα της Ρέξαμ. Της ομάδας της National League, που προέβη σε ιστορική πρόκριση στο FA Cup και εν συνεχεία, συνέχισε το αήττητο σερί στο «σπίτι» της, κάνοντας το 16/16!Ούτε η Σίτι, ούτε η Άρσεναλ, ούτε η Λίβερπουλ: Το 16/16 της Ρέξαμ στο «Racecourse Ground», το καλύτερο εντός έδρας σερί στο «Νησί»!

Όταν μιλάμε για National League, συζητάμε για την 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου. Αυτομάτως, η κουβέντα μπαίνει σε άλλη βάση, από την στιγμή που μιλάμε για μία κατηγορία με 24 ομάδες, που δεν λογίζονται ως επαγγελματικές.

Ωστόσο, όταν τέτοιου είδους ομάδες προβαίνουν σε μεγάλα κατορθώματα, δεν πρέπει να τα θεωρούμε αμελητέα. Συνεπώς, δεν γίνεται να μην αναφερθούμε στη Ρέξαμ. Στους Ουαλούς, οι οποίοι βρίσκονται στην 2η θέση της National League, με δύο ματς λιγότερα από τη Νοτς Κάουντι, είναι το φαβορί για την άνοδο στην League Two και αισίως σημείωσαν μία ιστορική πρόκριση!

Μία τεράστια νίκη επί της Κόβεντρι από την Championship εκτός έδρας, με συνέπεια η ομάδα του Φιλ Πάρκινσον να βρεθεί στον 4ο γύρο του FA Cup, για πρώτη φορά στην ιστορία της στον 21ο αιώνα.

Πριν από 32 χρόνια, η Ρέξαμ απέκλειε την Άρσεναλ στον 3ο γύρο, σε μία από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας. Τώρα, δεν έκανε το ίδιο απέναντι σε μία ομάδα του Big 6, αλλά άφησε εκτός συνέχειας έναν σύλλογο, που χωρίζεται από την ίδια… τρεις κατηγορίες.

Από εκεί και πέρα, η Ρέξαμ θα έπρεπε να συνέλθει από το… παραμύθι και να συγκεντρωθεί και πάλι στις εγχώριες υποχρεώσεις. Όχι απλά το κατάφερε, αλλά το έκανε και εμφατικά, επικρατώντας με 2-1 της Μπρόμλεϊ εντός έδρας με ανατροπή!

Αυτή μάλιστα ήταν η 16η συνεχόμενη εντός έδρας νίκη της. Το γήπεδό της ονομάζεται «Racecourse Ground» και αποτελεί την κορυφαία έδρα του «Νησιού». Καμία ομάδα, ανεξαρτήτως κατηγορίας, δεν έχει να επιδείξει κάτι ανάλογο. Μόνο η Ρέξαμ της National League!

Δημήρτης Μανάκος