Μπέιλ: Η πιο μυαλωμένη απόφαση της ζωής του, ήταν η αναστροφή από το ράγκμπι (vids)

Ήξερε πως ήταν πολύ ... λεπτός. Πως δεν θα κατάφερνε με τα υπόλοιπα θηριώδη κορμιά και θα του ήταν πολύ δύσκολο. Και από το ράγκμπι, ο Γκάρεθ Μπέιλ μεταπήδησε στο ποδόσφαιρο. Και δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω. Εκείνο το λεπτό αγόρι που αρχικά βρέθηκε στην Σαουθάμπτον, μεσουράνησε στην Τότεναμ, αργότερα στην Ρεάλ, το γκολφ έγινε ο νέος του «έρωτας», όμως, θα έχει πάντοτε να λέει πως από μια απόφαση... αναστροφής, έζησε ορισμένα από τα μεγαλύτερα όνειρα.  



Μπέιλ: Η πιο μυαλωμένη απόφαση της ζωής του, ήταν η αναστροφή από το ράγκμπι (vids)

Άλλοι μπορεί να το παρατούσαν τελείως. Να έστρεφαν αλλού το επαγγελματικό τους ενδιαφέρον και να έπαιρναν άλλη κλίση για ν' ασχοληθούν στη ζωή τους με κάτι που ίσως να μην τους γέμιζε απόλυτα, αλλά θα τους βοηθούσε σε μια άνετη διαβίωση.

Αλήθεια, πώς είναι να σκέφτεται ένα παιδί από τα 9 του χρόνια με τόση πειθαρχία, σοβαρότητα και επαγγελματισμό; Πώς είναι να μη θέλει να κάνει τίποτα που θα τον οδηγούσε εκτός αθλητικής τροχιάς; Είχε ικανότητες, δυνατό αριστερό πόδι, τρομερό έλεγχο της μπάλας, αλλά λόγω της σωματοδομής του θα γινόταν... έρμαιο στις ορέξεις όλων των «φουσκωτών» του ράγκμπι.

Ο Γκάρεθ Μπέιλ τα έβαλε όλα στον μύλο του μυαλού του και αποφάσισε με ωριμότητα που συναρπάζει, αν σκεφτεί κανείς όσα έχει κάνει στα πιο ενήλικα χρόνια της καριέρας του.

 

 

Ωστόσο, είχε έτοιμη την εναλλακτική. Μπάλα είχε και το ποδόσφαιρο. Αρκετά πιο στρογγυλή για να μπορεί να την ελέγχει. Βασικά για να μπορεί να την κάνει να τον υπακούει τυφλά.

Ο Ουαλός σούπερ σταρ που από το απόγευμα της Δευτέρας ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το ποδόσφαιρο, έχει στο βιογραφικό του και κι έναν... τελικό Κυπέλλου χόκεϊ από τα σχολικά του χρόνια, πίσω στο Κάρντιφ. Ήξερε πως το ράγκμπι δεν ήταν για εκείνον. 

Όταν πλέον ασχολήθηκε με τις ακαδημίες της Σαουθάμπτον και οι ομάδες τότε δεν ήθελαν τα παιδιά να έχουν κάτι άλλο παράλληλο που θα μπορούσε να επηρεάσει τις επιδόσεις τους, δεν κοίταξε ποτέ ξανά πίσω.

 

 

 

Η Τότεναμ κινήθηκε για την απόκτησή του και μάλιστα διέθεσε 10 εκατομμύρια λίρες! Τόσα ήταν τα χρήματα! Και φυσικά προξένησαν τρομερή εντύπωση με δεδομένο πως ουδείς γνώριζε όσα θα έπρεπε ή όσα πραγματικά μπορούσε να ξέρει για τον νεαρό Ουαλό εξτρέμ, Γκάρεθ Μπέιλ.

Αργότερα, τον έμαθαν καλά... οι πάντες! Και ξέφυγε από τα όρια του Νησιού, για να «ταξιδέψει» η φήμη του ευρωπαϊκά. Παγκόσμια. Ο Γκάρεθ Μπέιλ έμαθε στην Ίντερ πώς είναι να πονοκεφαλιάζεις και να μην ξέρεις από πού σου έρχονται τα χτυπήματα. Σαν... άπερκατ σε ρινγκ. Ασταμάτητος ήταν πίσω στο 2010... Και η Πρέμιερ χαιρόταν έναν από τους κορυφαίους που πέρασαν ποτέ από τα αγγλικά γήπεδα. Η έκδοση του Μπέιλ της σεζόν 2012 – 2013 θα μείνει αξέχαστη σε όλους με τα 21 γκολ, τα 9 εκ των οποίων εκτός περιοχής.

 

 

 

Ο μικρός έλαμπε και έκανε την Ρεάλ Μαδρίτης να χρυσοπληρώσει τα φτερωτά του πόδια. Και να σου οι κούρσες. Και να σου τα γκολ. Και να σου οι τίτλοι. Και να τα, πέντε ευρωπαϊκά τρόπαια με την «βασίλισσα»! Μέχρι να βαρεθεί, να βρει μεγαλύτερο ενδιαφέρον κι έναν νέο έρωτα στο γκολφ και ν' αρχίσει να συμπεριφέρεται παντελώς αντιεπαγγελματικά στους «μερένγκες». Μέχρι και για ύπνο είχε πέσει στον πάγκο επί Ζιντάν...

 

 

 

Με την εθνική ομάδα της πατρίδας του, την οποία αποχαιρέτησε με διαφορετικό post στα social media, αφού έζησε τρομερά πράγματα σε μεγάλες διοργανώσεις με τους «δράκους», αποτέλεσε τον σύγχρονο ηγέτη και ήρωα. Πρώτος σε γκολ, πρώτος και σε συμμετοχές.

 

 

 

Ο Γκάρεθ Μπέιλ αποσύρθηκε, σε μια απόφαση που δεν εξέπληξε κανέναν, παρά το γεγονός πως τους τελευταίους λίγους μήνες βρισκόταν στο MLS και αποκόμιζε νέες εμπειρίες βιώνοντας πρωτόγνωρα πράγματα σε άλλη ποδοσφαιρική κουλτούρα ως μέλος της LAFC. Δεν τον γέμιζε άλλο. Δεν είχε άλλο την εκρηκτικότητα των νεανικών του χρόνων που τον έκαναν αστέρι.

 

 

Δεν ήθελε να πέσει με φόρα στην κατηφόρα που είναι μια φυσιολογική εξέλιξη της παρόδου του χρόνου. Ο χρόνος. Όλους τους αγγίζει. Κανείς δεν του γλιτώνει. Άντε, λίγο κάπως ο Κριστιάνο. Αλλά δεν είναι όλοι, Κριστιάνο.

Γκάρεθ, σ' ευχαριστούμε για τις τρομερές στιγμές. Γιατί ήταν πολλές. Και για τις άλλες, πιο περίεργες φάσεις σου. Τα γήπεδα θα σε θυμούνται και η φήμη σου θα ταξιδεύει. Θα καλπάζει. Όπως έκανες κι εσύ...

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης