Το τελευταίο γκολ της Τσέλσι κόντρα στη Σίτι ήταν… στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021!

Στη Λισαβόνα, πριν από περίπου δυο χρόνια, είχε σκοράρει για τελευταία φορά η Τσέλσι απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι σε οποιαδήποτε διοργάνωση και αυτό λέει πολλά για την υπεροχή των «πολιτών» στις μεταξύ τους κόντρες, αλλά και την ανάγκη οι «μπλε» να ξαναβρούν το fear factor τους στα μεγάλα ματς…  



Το τελευταίο γκολ της Τσέλσι κόντρα στη Σίτι ήταν… στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2021!

Το θυμόσαστε εκείνο το γκολ του Κάι Χάβερτς στην Λισαβόνα στις 29 του Μάη του 2021, όταν τότε ακόμα επί κορονοϊού και με περιορισμό παρουσίας ανθρώπων στις εξέδρες, η Τσέλσι επικράτησε 1-0 της Σίτι; Τότε ήταν που οι «μπλε» αναρριχήθηκαν στην κορυφή της Ευρώπης σε επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά το 2012 και πήραν το πρώτο τους ευρωπαϊκό τρόπαιο μετά το 2019.

Εκείνο, λοιπόν, ήταν το τελευταίο γκολ που σημείωσαν οι Λονδρέζοι σε οποιοδήποτε ματς κόντρα στην Σίτι, σε οποιαδήποτε διοργάνωση μέχρι και σήμερα! Και δεν άλλαξε αυτό ούτε στα τρία πιο πρόσφατα ματς για το Λιγκ Καπ, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο μέχρι και το βράδυ της Κυριακής.

Ειδικά αυτό του FA Cup όπου σημειώθηκε το βαρύ 4-0 στο…ρελαντί από τους «πολίτες», ήρθε με τρόπο που προκαλεί «πόνο» στην ομάδα και τον κόσμο της. Όμως, είναι ακόμα πιο οδυνηρή η υπενθύμιση του τελευταίου τέρματος των «μπλε» απέναντι στους «γαλάζιους» του Μάντσεστερ.