Tο FA Cup θα είναι πάντα ιδιαίτερο γιατί… πάντα θα υπάρχει μία Ρέξαμ! (vids)

Και όταν κανείς θα αναρωτιέται για ποιον λόγο οι ομάδες που συμμετέχουν στη National League, θα πρέπει να συμμετέχουν στο FA Cup, θα υπάρχει πάντα μία… Ρέξαμ για να δίνει την απάντηση. Είτε είναι οι Ουαλοί, είτε είναι η Κέιμπριτζ, είτε ένας σύλλογος που δεν αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία του «Νησιού», αλλά έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται!  



Tο FA Cup θα είναι πάντα ιδιαίτερο γιατί… πάντα θα υπάρχει μία Ρέξαμ! (vids)

Πέρυσι το έκανε η Κέιμπριτζ. Πριν από μερικά χρόνια, το είχε κάνει η Γουίγκαν. Πέρυσι επίσης, η Νότιγχαμ Φόρεστ ζούσε το όνειρό της στο «Σίτι Γκράουντ» επί της Άρσεναλ. Πάντα θα υπάρχει μία ομάδα που θα «τρελάνει» ολόκληρο το «Νησί» στο FA Cup.

Φέτος, τον ρόλο αυτόν τον κατέχει δικαιωματικά η Ρέξαμ. Μία από τις πιο ιστορικές ομάδες της National League, η οποία ναι μεν αγωνίζεται στην 5η κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά φέτος είναι αποφασισμένη να μην παραμείνει εκεί για πολύ ακόμη.

Είναι 2η, «καταδιώκει» τη Νοτς Κάουντι, αναμένεται να επιστρέψει στην League Two και άπαντες θεωρούν πως σε λιγότερο από μία δεκαετία, οι Ουαλοί θα επιστρέψουν εκεί που ανήκουν. Κοιτώντας όμως το παρόν, όσοι γνωρίζουν την ομάδα τους δεν εκπλήσσονται ιδιαίτερα από αυτό που έπραξαν στο FA Cup.

Διαθέτουν τον πιο ακριβό ποδοσφαιριστή της κατηγορίας, τον Μούλιν, έχουν την καλύτερη έδρα από κάθε ομάδα που παίζει τη δεδομένη χρονική στιγμή στις πέντε πρώτες κατηγορίες του αγγλικού ποδοσφαίρου και έχουν διατηρήσει στο «τιμόνι» τους τον Φιλ Πάρκινσον. Έναν προπονητή που την ξέρει και… τους ξέρει, γνωρίζοντας τις απαιτήσεις του φίλαθλου κόσμου της ομάδας.

Και κάπως έτσι, η Ρέξαμ μεταβαίνει στην έδρα της Κόβεντρι που παίζει στην Championship και επικρατεί με 4-3. Με το σφύριγμα της λήξης, η πρώτη της πρόκριση στον 4ο γύρο του θεσμού, για παρθενική φορά στον 21ο αιώνα, είναι γεγονός.

Οι Ουαλοί το έχουν καταφέρει και οι 4.000 φίλοι τους στις εξέδρες του γηπέδου της Κόβεντρι, πανηγυρίζουν σαν να πήραν πρωτάθλημα! Η Ρέξαμ είναι εδώ και το FA Cup θα είναι… πάντα ιδιαίτερο, όσο ομάδες σαν αυτήν θα αποφασίζουν να… πρωταγωνιστούν!

 

Δημήτρης Μανάκος