Τα ρεκόρ για Κέιν και Σον συνεχίζονται: Τα γκολ στα 300 ματς και η συνεργασία (vid)

Η Τότεναμ  ξέσπασε το βράδυ της Τετάρτης απέναντι στην Κρίσταλ Πάλας, ο Κέιν σκόραρε δις για να πλησιάσει ακόμα περισσότερο στην κορυφή των σκόρερ των «σπιρουνιών», ενώ και ο Σον από κοντά πήρε ακόμα μια ασίστ από εκείνον για να «εκτοξεύσει» τη συνεργασία τους.  



Τα ρεκόρ για Κέιν και Σον συνεχίζονται: Τα γκολ στα 300 ματς και η συνεργασία (vid)

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε για πρώτη φορά από τις 15 Οκτώβρη καταφέρνει να προηγηθεί στο σκορ (!), αφού στις 10 αναμετρήσεις που είχαν μεσολαβήσει έκτοτε και μέχρι το ματς με την Κρίσταλ Πάλας, πάντοτε έβλεπε τον αντίπαλο να σκοράρει πρώτος!

Το 4-0 επί των «αετών» ήρθε με άνεση αφού από το πρώτο μέρος και μέσα σε ελάχιστα λεπτά ο Χάρι Κέιν είχε βρει δις το δρόμο προς τα δίχτυα, με αποτέλεσμα να φτάσει πλέον στα 264 τέρματα με τη φανέλα του κλαμπ. Τί σημαίνει αυτό; Ότι χρειάζεται ακόμα δυο για να φτάσει τον μεγάλο, Τζίμι Γκριβς στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών για την ομάδα και τρία γκολ για να βρεθεί μόνος πρώτος.

Παράλληλα, κατάφερε να είναι εκείνος με τα περισσότερα τέρματα στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στα πρώτα του 300 ματς, φτάνοντας στα 198 και αφήνοντας πίσω τον Άλαν Σίρερ που είχε 196!

Όσο για τον κολλητό του, Χέουνγκ – Μιν Σον, με τον οποίο η συνεργασία τους είναι η κορυφαία όλων των εποχών στην Πρέμιερ Λιγκ με τα περισσότερα τέρματα από μεταξύ τους δημιουργία και σκοράρισμα, εκτόξευσε ακόμα περισσότερο τον χαρακτηρισμό deadly duo.

Ο λόγος; Από μακρινή μπαλιά του Κέιν, ο Νοτιοκορεάτης έκλεισε το σκορ στο ματς με την Πάλας στο 72’ και πλέον η συνεργασία τους οδήγησε τη μπάλα στα δίχτυα σε 34ο διαφορετικό παιχνίδι πρωταθλήματος, με τον αριθμό να είναι ο μεγαλύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ!

 

Κώστας Ζάλιαρης