Μία Μπρέντφορντ… όνειρο, που από «πρωτάρα» έγινε ρυθμιστής του πρωταθλήματος! (vids)

Ακόμη μία μεγάλη νίκη της Μπρέντφορντ απέναντι σε ομάδα του Big 6. Ακόμη μία απόδειξη πως η ομάδα του Τόμας Φρανκ αποτελεί ένα από τα πιο απρόβλεπτα club στην φετινή Premier League. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη όμως, παύει να είναι σύμπτωση. Και οι «μέλισσες»… το έκαναν για 5η φορά φέτος!  



Μία Μπρέντφορντ… όνειρο, που από «πρωτάρα» έγινε ρυθμιστής του πρωταθλήματος! (vids)

Ναι, έχουμε πει πάρα πολλές φορές πως η Premier League είναι ένα από τα πιο απρόβλεπτα πρωταθλήματα του κόσμου. Πιθανώς, το μοναδικό που κανείς μπορεί να προβλέψει σε τόσο μικρό βαθμό. Κάθε ομάδα έχει τη δυνατότητα να κερδίσει μία μεγαλύτερη και κάθε εβδομάδα, το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ευρώπης, φροντίζει να μας το επιβεβαιώσει με τον πλέον κατάλληλο τρόπο.

Η Μπρέντφορντ είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα. Μία ομάδα με πλάνο, που έχει εμπιστευτεί πλήρως τον προπονητή της και που ποτέ δεν μπορεί να υποτιμηθεί από τον οποιονδήποτε αντίπαλο.

 

Επέστρεψε στην πρώτη τη τάξει κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου μετά από 74 χρόνια και μέσα σε δύο έτη, έχει καταφέρει να λογίζεται ως υπολογίσιμη δύναμη. Από το «Κομιούνιτι» είναι δύσκολο να περάσεις και όταν την υποδέχεσαι στο «σπίτι» σου, το ματς χρειάζεται ειδική μεταχείριση.

Και αν όλα αυτά σας φαίνονται ιδιαίτερα γενικά, ας περάσουμε στα αποτελέσματά της. Τι έχει κάνει φέτος απέναντι στις ομάδες του Big 6;  Κέρδισε εκτός έδρας τη Μάντσεστερ Σίτι με 2-1, προηγούμενη δις στην αναμέτρηση. Απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας με την Τσέλσι στην έδρα της (0-0), δυσκόλεψε πολύ και πιθανώς, αδίκησε τον εαυτό της με την Τότεναμ, με το τελικό 2-2 να προκύπτει, ενώ το σύνολο του Τόμας Φρανκ βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 2-0.

Παράλληλα, πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της ιστορίας της εντός έδρας, κερδίζοντας με 4-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην 2η αγωνιστική και έγινε η μοναδική ομάδα στην ιστορία της Premier League, που βρίσκει τέσσερα γκολ επί των «κόκκινων διαβόλων» σε πρώτο ημίχρονο, εντός έδρας.

Από εκεί και πέρα, η Μπρέντφορντ συνέχισε το σερί της, αισίως, και με την Λίβερπουλ. Προηγήθηκε με 2-0, παρά το γεγονός πως ο Τόνεϊ δεν βρισκόταν στην αναμέτρηση, δέχθηκε γκολ, δεν πανικοβλήθηκε και με το τελικό 3-1, έγινε η πρώτη ομάδα που κερδίζει τους «κόκκινους» στο 2023.

Με λίγα λόγια, μόνο η Άρσεναλ κατόρθωσε να την κερδίσει, συγκριτικά με τις υπόλοιπες ομάδες του Big 6. Οι «κανονιέρηδες» ξεπέρασαν το εμπόδιό της εύκολα, με το τελικό 3-0 στο «Κομιούνιτι» να το αποδεικνύει. Μην ξεχνάμε όμως, πως στην περσινή πρεμιέρα της Premier League, η Μπρέντφορντ είχε κερδίσει τους Λονδρέζους με 2-0, στην επιστροφή της στο πρωτάθλημα.

Συνεπώς, τα πεπραγμένα της Μπρέντφορντ, όχι μόνο δεν είναι αμελητέα, αλλά είναι και μία ομάδα, που μπορεί να χαρακτηρίζεται ως… ρυθμιστής του πρωταθλήματος. Ίσως αν η Λίβερπουλ, πέρυσι, δεν έμενε στο 3-3 στο «Κομιούνιτι» να έπαιρνε το πρωτάθλημα. Και κανείς δεν θέλει να συνεχίσει τον συνειρμό, με το τι θα χάσει φέτος η Λίβερπουλ, καθώς δεν πήρε το μάθημά της…

 

Τέλος, με τις νίκες απέναντι σε Γιούργκεν Κλοπ και Πεπ Γκουαρδιόλα, ο Τόμας Φρανκ έγινε μόλις ο 5ος προπονητής που κερδίζει αμφότερους την ίδια αγωνιστική περίοδο. Το έκανε η Λέστερ σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις από το 2016 και έπειτα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προ πενταετίας, η Μπράιτον του Γκρέιαμ Πότερ και η Τσέλσι του Τόμας Τούχελ.

Πλέον, η Μπρέντφορντ ανήκει στο εν λόγω club δικαιωματικά και αποτελεί ακόμη ένα λόγο, που η Premier League είναι τόσο… ιδιαίτερη!

 

Δημήτρης Μανάκος