Γάκπο: Ακόμα μια τεράστια επένδυση του Κλοπ για τα γκολ

Ο Κόντι Γάκπο «έφτιαξε» τ’ όνομά του στο Αϊντχόφεν, του έριξε και λίγη… χρυσόσκονη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, η λάμψη του έφτασε στα μάτια του Κλοπ και εκείνος τον έκλεψε από τον Έρικ Τεν Χαγκ. Η απόκτηση του νεαρού επιθετικού αποτελεί ακόμα μια μεγάλη επένδυση του Γερμανού κόουτς για τα γκολ που θέλει να βλέπει στη Λίβερπουλ.  



Γάκπο: Ακόμα μια τεράστια επένδυση του Κλοπ για τα γκολ

Η ουσία του ποδοσφαίρου, κακά τα ψέματα, είναι το γκολ. Στο κορυφαίο επίπεδο, εκεί όπου το παραμικρό λάθος δεν θα μείνει ατιμώρητο, ναι μεν οφείλει κανείς να έχει στελεχώσει τρομερά την αμυντική του γραμμή, αλλά όποιος βάλει τα περισσότερα γκολ και διορθώσει τα κακώς κείμενα, παίρνει νίκες.

Με αυτό το σκεπτικό, ο Γιούργκεν Κλοπ επένδυσε στον Κόντι Γάκπο. Η μεταγραφή του θα φτάσει στα 50 εκατομμύρια ευρώ μαζί με τα μπόνους που θα συμπεριληφθούν στα έγγραφα, με τον ποδοσφαιριστή να ταξιδεύει άμεσα για το Μέρσεϊσαϊντ ώστε να περάσει τα ιατρικά τεστ και να υπογράψει το πολυετές συμβόλαιό του στους «κόκκινους».

Ο Γάκπο κέρδισε τη μεγάλη μεταγραφή μετά από την μαγική, περασμένη σεζόν στην PSV, ενώ, ακόμα και φέτος στο πρώτο κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου κατάφερε να έχει τα περισσότερα γκολ (9) και τις περισσότερες ασίστ (12) στην Eredivisie.

Είχε 51 τελικές μόνος του, 59 key-passes, 7 κερδισμένα βραβεία του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της αναμέτρησης.

 

 

Ο τρόπος που κινήθηκε η Λίβερπουλ στην υπόθεσή του δείχνει και την αποφασιστικότητα που υπήρχε ώστε ο ποδοσφαιριστής να πάρει το δρόμο για το «Άνφιλντ» κι όχι για το Μάντσεστερ.

Ο Έρικ Τεν Χαγκ ήθελε τον Γάκπο στο «Ολντ Τράφορντ» από το περασμένο καλοκαίρι, ο 23χρονος επιθετικός το σκεφτόταν, έδειχνε να έχει σχηματίσει καλή άποψη για το πρότζεκτ του συμπατριώτη του στους «κόκκινους διαβόλους» και ξαφνικά… μπαμ! Στα κόκκινα της Λίβερπουλ ο ποδοσφαιριστής!

Οι αριθμοί του είναι τέτοιοι που στο κομμάτι της συμμετοχής στα γκολ βρίσκεται ακριβώς στα ίδια με τον Έρλινγκ Χάαλαντ (G+A), έχοντας 21, σε ό,τι αφορά τα 10 μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα! Αμέσως μετά, στα 20 έρχεται ο Νεϊμάρ και στα 17 είναι οι Λεβαντόφσκι και Μέσι.

Συνολικά με τη φανέλα της PSV συνείσφερε σε 105 γκολ σε 159 αναμετρήσεις και τώρα προστίθεται στις επιλογές του Kloppo για τη γραμμή κρούσης. Τον φαντάζεστε μαζί με Σαλάχ και Νούνιες;

Ο Ουρουγουανός, η αλήθεια είναι, χρειάζεται μια ένεση αυτοπεποίθησης και συγκέντρωσης μετά τις πολλές και μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του, όμως, αν οι αριθμοί λένε έστω κάποια αλήθεια, τότε αυτή που δηλώνεται στους συγκεκριμένους ποδοσφαιριστής ενισχύει την αισιοδοξία για τον κόσμο των «κόκκινων».

Στα 13 γκολ και τις 17 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις ο Γάκπο για φέτος. Στα 9 γκολ και 2 ασίστ ο Ντάργουιν. Στα 16 γκολ και τις 6 ο «Φαραώ». Κάποιος στην άκρη του πάγκου τρίβει τα χέρια του από χαρά και κάποιοι στις εξέδρες μπορούν να περιμένουν πολλά…

 

 

Κώστας Ζάλιαρης