Πεπ – Κλοπ: Μια φιλία που πλημμύρισε με προπονητική ποιότητα την Πρέμιερ Λιγκ (vid)

Είναι δυο άνθρωποι που σέβονται τρομερά ο ένας τον άλλον. Που… λυσσάνε για να πάρουν τη νίκη όταν συναντιούνται, αλλά και που θα κλέψουν λίγο χρόνο για μια κουβέντα κι ένα αστειάκι. Όπως έγινε και στο φετινό Λιγκ Καπ. Κλοπ και Πεπ έχουν αλλάξει την Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια και η δική τους παρουσία προκαλεί ποδοσφαιρική… ευτυχία.  



Πεπ – Κλοπ: Μια φιλία που πλημμύρισε με προπονητική ποιότητα την Πρέμιερ Λιγκ (vid)

Η Σίτι του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε τη νίκη με το τελικό 3-2 και έστειλε εκτός συνέχειας του Carabao Cup τους «κόκκινους» που είναι και οι κάτοχοι του τίτλου.

Με αυτό το αποτέλεσμα ο Καταλανός κόουτς των «πολιτών» έφτασε στις 10 νίκες έναντι των 12 που μετράει ο Γερμανός στα μεταξύ τους ραντεβού σε όλες τις διοργανώσεις στις χώρες που έχουν βρεθεί μαζί και αναμετρηθεί, ενώ, έχουν και 5 παιχνίδια που έληξαν δίχως νικητή.

 

 

Μπορεί ορισμένες επισκέψεις της Σίτι στο «Άνφιλντ» να ήταν αρκετά επεισοδιακές με εκτόξευση αντικειμένων προς το πούλμαν των «γαλάζιων» και με ρίψεις νομισμάτων που έχει καταγγείλει ο Πεπ όταν «ξέφυγε» και αποφάσισε να ειρωνευτεί τον κόσμο.

Μπορεί ο Kloppo να έχει φτάσει σε σημείο ν’ αποβληθεί λόγω έντασης με τον ρέφερι, πράγμα που έγινε στο φετινό ματς στο Μέρσεϊσαϊντ και γενικότερα να υπάρχει μια ατμόσφαιρα… αναβρασμού κάθε φορά που έρχεται το μεγάλο «ραντεβού».

 

 

Όμως στη βάση της, η μεγάλη κόντρα του κλαμπ του Μάντσεστερ με τη Λίβερπουλ έχει την τρομερή σχέση των δυο προπονητών. Πότε ο ένας, πότε ο άλλος, πετούν το μπαλάκι του «κορυφαίου προπονητή» στα mind games πριν από τα ντέρμπι τους. Πότε μπορεί να φωνάζουν ο ένας στον άλλον στην γραμμή του πλάγιου άουτ σε φάσεις που τους ξεσηκώνουν. Όμως, η εικόνα των δυο τους να χαμογελούν και να μοιράζονται ένα αστείο, όπως το έκαναν το βράδυ της Πέμπτης στο Etihad, κάνει τους ποδοσφαιρόφιλους να γεμίζουν με το αίσθημα της ευφορίας.

Αυτοί οι δύο άνθρωποι έχουν αλλάξει την ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ τα τελευταία χρόνια. Κι εκείνη η δυνατή αγκαλιά που συχνά – πυκνά δίνουν, μάς κάνει να τους λατρεύουμε και να είμαστε ευγνώμονες που απολαμβάνουμε τις μεγάλες προπονητικές κόντρες τους, με τις κορυφαίες ομάδες της Αγγλίας αυτή τη στιγμή.

Κώστας Ζάλιαρης