Λίβερπουλ: Ντάργουιν, βάλε ένα… (vids)

Η αλήθεια είναι πως παρακολουθήσαμε μία εκπληκτική ποδοσφαιρική παράσταση, ανάμεσα σε δύο φοβερές ομάδες. Τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Νικητές οι «πολίτες», η πρόκριση… βάφτηκε γαλάζια, αλλά το ενδιαφέρον του Γιούργκεν Κλοπ πρέπει να στραφεί στον Ντάργουιν Νούνιες! Μία ματιά στις ευκαιρίες που απώλεσε, ίσως και να είναι αρκετή!  



Λίβερπουλ: Ντάργουιν, βάλε ένα… (vids)

Πολλοί θεωρούσαν πως με την άφιξη του Ντάργουιν Νούνιες στην Premier League, ακόμη και αν ο Σαντιό Μανέ αποχώρησε, η Λίβερπουλ βρήκε τον ιδανικό τρόπο για να μην αισθανθεί έντονα την απουσία του Σενεγαλέζου.

Ο Λούις Ντίας θα έπαιρνε την θέση του στα άκρα της επίθεσης, ο Ουρουγουανός θα ήταν ο βασικός σέντερ φορ των «κόκκινων» και τα γκολ του Μανέ, θα τα έπαιρνε από αμφότερους αθροιστικά.

Πρακτικά όμως, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί σε καμία περίπτωση. Ο Νούνιες δεν έχει φτάσει στα στάνταρ που θα ανέμεναν άπαντες στη Λίβερπουλ, ο Λουίς Ντίας είναι τραυματίας και τα αγωνιστικά ζητήματα της ομάδας, αναφορικά με το γκολ, έγιναν ακόμη πιο αντιληπτά στην αναμέτρηση του Λιγκ Καπ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι.

Διότι ναι μεν, ο Νούνιες κατέγραψε μία ασίστ, αλλά την δουλειά του δεν την έκανε. Ήταν μέσα στις φάσεις, αλλά τα τελειώματά του, χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα αρνητικά, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο.

Συγκεκριμένα, στο ξεκίνημα της συνάντησης, βρίσκεται στα όρια της περιοχής και κόβεται με χαρακτηριστική ευκολία. Εν συνεχεία, στο 42ο λεπτό, στέλνει την μπάλα εκτός εστίας, όντας μόνος του από πλεονεκτική θέση.

Τρία λεπτά μετά, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ο Ρόμπερτσον τον σημαδεύει με εξαιρετικό τρόπο και ο Ουρουγουανός πλασάρει ξανά διαγώνια, εκτός εστίας.

 

Περνάμε στο δεύτερο ημίχρονο… Έχει την ασίστ, με την οποία η Λίβερπουλ ισοφαρίζει, αλλά το αποκορύφωμα της «αστοχίας» του στο «Έτιχαντ», λαμβάνει χώρα στο 72’. Μόνος του  απέναντι στον Ορτέγκα, προχωρά με τη μπάλα, παίρνει όσα κοντρόλ χρειάζεται και αστοχεί και πάλι, επιλέγοντας εκ νέου τη… διαγώνια!

Και κάπως έτσι, η Λίβερπουλ ηττάται με 3-2 από τους «πολίτες». Είναι ο Ντάργουιν Νούνιες υπεύθυνος για αυτό; Όχι! Αλλά από τον σέντερ φορ σου, τέτοιες φάσεις περιμένεις να τις τελειώσει…

Δημήτρης Μανάκος