Κέβιν Ντε Μπρόινε: Φορώντας τη φανέλα της Σίτι, βρήκε ξανά τον εαυτό του!

Είναι κοινώς αποδεκτό πως ο Κέβιν Ντε Μπρόινε, στην καλή του μέρα, μπορεί να πάρει από το χέρι τη Μάντσεστερ Σίτι και να την οδηγήσει σε μία επιτυχία. Το κάνει την τελευταία πενταετία, το απέδειξε ξανά κόντρα στην Λίβερπουλ και πιστοποίησε πως όταν βρίσκεται σε ένα περιβάλλον που του ταιριάζει και τον αγαπούν, τότε άπαντες βγαίνουν κερδισμένοι από μία ακόμη… απίθανη εμφάνισή του! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Κέβιν Ντε Μπρόινε: Φορώντας τη φανέλα της Σίτι, βρήκε ξανά τον εαυτό του!

Δεν ανήκω σε αυτούς που θεωρούσαν πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, το Βέλγιο μπορούσε να κάνει κάτι καλό! Έλεγα πως δεν θα κατάφερνε  να προχωρήσει στον θεσμό, καθώς η εξαιρετική γενιά παικτών, με αρχηγό τους τον  Ντε Μπρόινε, είχε χάσει την ευκαιρία της. Σχεδόν  ένα μήνα πριν την έναρξη, είχα παραθέσει την άποψή μου, σε ένα κομμάτι στο England365.

Ναι μεν το Βέλγιο απαρτιζόταν από ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, αλλά περισσότερο έμοιαζε πως η ευκαιρία για διάκριση, χάθηκε μία τετραετία νωρίτερα.

Εν τέλει, αυτό ήταν αλήθεια. Τα αποτελέσματα δεν ευνόησαν ποτέ μία θετική πορεία και η δήλωση του Κέβιν Ντε Μπρόινε πως η ομάδα είναι «γερασμένη», κουρασμένη από τα συνεχόμενα ματς και δίχως… δυνατότητες να επαναλάβει ξανά τον «άθλο» του 2018, προκάλεσε αναταραχές στο εσωτερικό της. Διότι είναι άλλο πράγμα να το πιστεύουμε εμείς και είναι κάτι εντελώς διαφορετικό να το παραδέχεται ο αρχηγός σου!

Κατακρίθηκε ακόμη και αυτός, με τις εμφανίσεις του με την εθνική ομάδα της χώρας του, να μην είναι αναμενόμενες. Ήθελε να δώσει την απάντησή του όμως και το έκανε με την πρώτη ευκαιρία.

Στο ματς του Λιγκ Καπ ανάμεσα στη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λίβερπουλ. Επέστρεψε στο «Έτιχαντ», σε ένα περιβάλλον που τον αγαπούν και τους αγαπά, που δεν κατακρίνεται και που έχει κάθε λόγο να πάρει όποια πρωτοβουλία θέλει, και χρειάστηκε μόλις εννέα λεπτά για να γυρίσει στις… ασίστ! Σέντρα αυτός, γκολ ο Έρλινγκ Χάαλαντ και 1-0 για τους «πολίτες».

Η ουσία όμως πλην των 14ων τελικών πασών που έχει καταγράψει ο Βέλγος με τη φανέλα της Μάντσεστερ Σίτι φέτος, σε όλες τις διοργανώσεις, ήταν πως έμοιαζε ένα βήμα πιο μπροστά από τους υπολοίπους. Η ταχύτητα σκέψης και εκτέλεσης, το μαγικό δεξί που διαθέτει, οι δύο ασίστ με τις οποίες ολοκλήρωσε το ματς και η μεγάλη του ευκαιρία να κάνει το 4-2 (την οποία ανέκοψε ο Μάτιπ), απέδειξαν απλώς πως όταν ο Ντε Μπρόινε… θέλει, είναι ένα επίπεδο μπροστά από ολόκληρη την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Αυτή εξαρτάται από αυτόν και ο Βέλγος αισθάνεται καλά με τον ρόλο του ηγέτη, σε ένα «στρωμένο» σύνολο όπως η Μάντσεστερ Σίτι, που αποπνέει υγεία και της είναι απαραίτητος.

Εκπληκτική λοιπόν εμφάνιση από τον Κέβιν Ντε Μπρόινε κόντρα στη Λίβερπουλ. Τα έκανε όλα. Τα κάνει πάντα όλα και με την επιστροφή μας στον κόσμο της Premier League, ο Βέλγος απέδειξε πως όταν είναι ο ίδιος σε καλή ψυχολογική κατάσταση, είναι ασταμάτητος. Αυτός άλλωστε είναι και ο λόγος που δεν έκανε… ούτε τα μισά σε τρία ματς με το Βέλγιο, και χρειάστηκε εννέα λεπτά για να καταγράψει ακόμη μία ασίστ με τους «πολίτες»!