Ο Χάαλαντ που βαρέθηκε να περιμένει και ο Σαλάχ που έπρεπε να ξεκουραστεί (vids)

Το ποδόσφαιρο στην Αγγλία δεν θα μπορούσε να επιστρέψει με καλύτερο ματς από αυτό των Σίτι και Λίβερπουλ για τους «16» του Carabao Cup. Και δεν είναι μονάχα η κόντρα – ακόμα μια – των Κλοπ και Πεπ στους πάγκους, αλλά και το γεγονός πως πρόκειται να δούμε Χάαλαντ και Σαλάχ πιο ξεκούραστους… από ποτέ!  



Ο Χάαλαντ που βαρέθηκε να περιμένει και ο Σαλάχ που έπρεπε να ξεκουραστεί (vids)

Οι δύο τεράστιοι πρωταγωνιστές της γραμμής κρούσης των «πολιτών» και των «κόκκινων» δεν συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Δεν ταξίδεψαν στη Μέση Ανατολή, δεν κλήθηκαν να προσαρμοστούν σε νέο περιβάλλον, δεν ίδρωσαν και δεν πόνεσαν τα κορμιά τους στο γήπεδο με έντονη προσπάθεια απέναντι σε άλλες εθνικές ομάδες.

Και αυτό κάνει την αποψινή αναμέτρηση του Carabao Cup τρομερά ενδιαφέρουσα. Ο Viking της Μάντσεστερ Σίτι από τη στιγμή που δεν κατάφερε να πάει στο Μουντιάλ με την Νορβηγία, επέλεξε ολιγοήμερες διακοπές μέχρι να επιστρέψει στην γαλάζια πλευρά του Κάρινγκτον, όπου εκεί… βαρέθηκε.

Κι όμως, το έδειξε με χιούμορ, κάνοντας ό,τι τρελό και απρόβλεπτο θα μπορούσε.

 

 

Έφτασε να οδηγεί το αυτοκινητάκι για το στρώσιμο του αγωνιστικού χώρου. Τώρα, όμως, το γεγονός πως πήρε τις ανάσες του, χαλάρωσε και έδειξε πόσο του έλειπε η δράση, στέλνει μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και χτυπάει τα καμπανάκια σε όλες τις αντιπάλους της Σίτι για το υπόλοιπο της φετινής σεζόν.

Από την άλλη, ο Μοχάμεντ Σαλάχ που επίσης έχασε την πρόκριση στο τουρνουά του Κατάρ. Ο Αιγύπτιος δέχθηκε δριμεία κριτική στο πρώτο μέρος της τρέχουσας ποδοσφαιρικής χρονιάς για το γεγονός πως δεν είχε καταφέρει να παρουσιάσει σταθερότητα και συνέπεια στις θετικές εμφανίσεις και τα γκολ. Ειδικά μετά την υπογραφή του ηγεμονικού συμβολαίου το καλοκαίρι, όπου η Λίβερπουλ έγραψε ιστορία με τους όρους που συμπεριέλαβε στα έγγραφα, ο «Φαραώ» δέχθηκε πίεση.

Και άρχισε – προφανώς στα Media – να γίνεται συνεχής αναφορά στο όνομά του για λόγους που αν κι εκείνος νοιαζόταν τι λέγεται και γράφεται, θα τον προβλημάτιζαν.

 

 

Το ξέσπασμα που χρειαζόταν, το έκανε στα τελευταία παιχνίδια πριν τη διακοπή για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Σκόραρε σε τέσσερα σερί ματς, είχε διπλό «χτύπημα» στο Λονδίνο με την Τότεναμ, ενώ φυσικά δεν ξεχνιέται και το τρομερό χατ-τρικ μέσα σε 6 λεπτά στο επιβλητικό 7-1 της Γλασκώβης απέναντι στην Ρέιντζερς.

Βέβαια, απέναντί του έχει τον Χάαλαντ των 23 τερμάτων σε πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Νορβηγός έχει πίσω του μια «στρατιά» από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ο Σαλάχ θα χρειαστεί σίγουρα τη βοήθεια του Νούνιες στη γραμμή κρούσης (από τον οποίο και ο Κλοπ περιμένει να δείξει περισσότερα πράγματα), με την αποψινή «σύγκρουση», έστω και σε επίπεδο Carabao Cup, να είναι… φωτιά!

Διαφοροποιήσεις φυσικά και θα υπάρξουν στα πρόσωπα που θα επιλέξουν οι Κλοπ και Πεπ να παρουσιάσουν, όμως, ακόμα και… φιλικό να έπαιζαν οι Σίτι και Λίβερπουλ, είναι το…Main Event για κάθε ημέρα συνάντησής τους.

 

 

Κώστας Ζάλιαρης