Νότιγχαμ Φόρεστ: Η 5η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη! (vids)

Την 5η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη της την τελευταία πενταετία σημείωσε η Νότιγχαμ Φόρεστ, η οποία με το 4-1 και την πρόκριση που πανηγύρισε επί της Μπλάκμπερν, συμπλήρωσε μία πεντάδα αναμετρήσεων, που έχει κερδίσει μακριά από το «Σίτι Γκράουντ», έχοντας σκοράρει 4+ γκολ και με διαφορά τερμάτων τα τρία!  



Νότιγχαμ Φόρεστ: Η 5η μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη επί προεδρίας Βαγγέλη Μαρινάκη! (vids)

Πέντε χρόνια έχει συμπληρώσει πλέον ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο «τιμόνι» της Νότιγχαμ Φόρεστ, με τον ισχυρό άνδρα των «κόκκινων» να αναλαμβάνει τον σύλλογο το καλοκαίρι του 2017 και να τον έχει οδηγήσει σε πολύ σημαντικές πορείες, με αποκορύφωμα φυσικά την άνοδο στην Premier League, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Βαγγέλης Μαρινάκης διευκρίνισε πως στόχος της Νότιγχαμ είναι να παραμείνει στην κορυφαία κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, αλλά πλέον, γεγονός είναι, πως έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται και κάτι μεγαλύτερο, μετά την πρόκρισή της στους «8» του Λιγκ Καπ!

Με τη νίκη της με 4-1 επί της Μπλάκμπερν μάλιστα, η εκτός έδρας επικράτησή της, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες της, στο διάστημα προεδρίας του Βαγγέλη Μαρινάκη στην αγγλική ομάδα.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμπεριληφθεί ένα τρίποντο στα πέντε υπάρχοντα, είναι να «μοιάζει» με αυτό επί της Μπλάκμπερν. Να έχει επιτευχθεί εκτός έδρας, ανεξαρτήτως θεσμού, η Νότιγχαμ να έχει σκοράρει για 4+ φορές και η διαφορά τερμάτων να ορίζεται τουλάχιστον στα τρία γκολ!

Αυτό συνέβη απέναντι στη Μπλάκμπερν και πλέον, το σύνολο του Στιβ Κούπερ συμπλήρωσε μία πεντάδα τέτοιου είδους αναμετρήσεων, από το 2017 και έπειτα.

Η αρχή έγινε απέναντι στην ΚΠΡ, στο 5-2 του 2018, το οποίο σηματοδοτεί και τη μοναδική επικράτηση της Νότιγχαμ Φόρεστ, ενώ διοικείται από τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όπου έχει σκοράρει πέντε γκολ εκτός έδρας!

Ακολούθησε το 4-0 επί της ΚΠΡ την επόμενη σεζόν, για να φτάσουμε στη διετία 2021-2022, όπου το «φαινόμενο» έχει επαναληφθεί σε τρεις περιπτώσεις! Στο 4-1 επί της Σουόνσι στο «Λίμπερτι», στη νίκη με το ίδιο σκορ επί της Μπλάκπουλ, πριν από μερικούς μήνες, και πλέον, στο 4-1 επί της Μπλάκμπερν, με την πρόκριση στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ!

Δείτε αναλυτικά τα ματς και τις μεγαλύτερες νίκες της Νότιγχαμ Φόρεστ, από το 2017 και έπειτα:

ΚΠΡ – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-5 (2018)

ΚΠΡ - Νότιγχαμ Φόρεστ 0-4 (2019)

Σουόνσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-4 (2021)

Μπλάκπουλ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-4 (2022)

Μπλάκμπερν – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-4 (2022)

Δημήτρης Μανάκος