Premier League και Μουντιάλ: Οι 25 που σκόραραν, ο «κορυφαίος» Άλβαρες και η… κυριαρχία των Σίτι και Τσέλσι!

Κάνοντας κάθε μέρα και από έναν απολογισμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στρέψαμε την προσοχή μας στους ποδοσφαιριστές της Premier League που σκόραραν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι 25 συνολικά, με τον Χούλιαν Άλβαρες να είναι μόνος – πρώτος στην λίστα, τη στιγμή που η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι διαθέτουν και τους πιο παραγωγικούς παίκτες συγκριτικά με τις υπόλοιπες!



Premier League και Μουντιάλ: Οι 25 που σκόραραν, ο «κορυφαίος» Άλβαρες και η… κυριαρχία των Σίτι και Τσέλσι!

Έχει γραφτεί και έχει ειπωθεί ιδιαίτερα εντόνως τις προηγούμενες ημέρες πως επρόκειτο για το πιο παραγωγικό Παγκόσμιο Κύπελλο που έλαβε χώρα ποτέ. Επιτεύχθηκαν συνολικά 171 γκολ, το τουρνουά είχε μεγάλες εκπλήξεις, το Μαρόκο αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα, και η Αργεντινή είναι δίκαια η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, για πρώτη φορά μετά από 36 χρόνια!

Στρέφουμε όμως την προσοχή μας στην Premier League και στα πεπραγμένα των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Συνολικά, στο Μουντιάλ του Κατάρ που παρήλθε, σκόραραν 25 διαφορετικοί παίκτες από το «Νησί», καθώς ουδείς από τους δύο που αγωνίζονται σε Μπέρνλι και ΚΠΡ (Championship), δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Οι 25 αυτοί ποδοσφαιριστές αγωνίζονται σε 12 διαφορετικές ομάδες της πρώτης τη τάξει κατηγορίας. Πρακτικά λοιπόν, μόλις οκτώ σύλλογοι της Premier League δεν είδαν παίκτη τους να συμπεριλαμβάνεται στον πίνακα των σκόρερ.

Από εκεί και πέρα, κορυφαίος όλων ήταν αναμφίβολα ο Χούλιαν Άλβαρες, όντας και ο μοναδικός παίκτης που παίζει σε αγγλική ομάδα και σκόραρε 4+ γκολ! Ακολουθούν τρεις με τρία γκολ και έπονται οι υπόλοιποι… 21, με δύο ή ένα γκολ αντίστοιχα σε ολόκληρο τον θεσμό.

Προφανώς, κάνουμε λόγο για τους Μάρκους Ράσφορντ και Μπουκάγιο Σάκα που σημείωσαν από τρία γκολ για την Αγγλία, ενώ στην ίδια κατηγορία συμπεριλαμβάνεται και ο Ριτσάρλισον, ο οποίος εντυπωσίασε στην πρεμιέρα, με το εκπληκτικό γκολ με ψαλιδάκι και εν συνεχεία σκόραρε ακόμη μία φορά στο τουρνουά.

Τέλος, από δύο γκολ σημείωσαν ο Χάρι Κέιν, ο Μπρούνο Φερνάντες, ο Μίτροβιτς και ο Κάι Χάβερτς, για να έρθουν άπαντες εν συνεχεία με ένα γκολ! Από τον ΜακΆλιστερ της Μπράιτον, μέχρι τον Κουλιμπαλί που σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Σενεγάλης…

Δείτε αναλυτικά τους 25 σκόρερ της Premier League στο Μουντιάλ και σε… παρένθεση τις φορές που πανηγύρισαν:

Χούλιαν Άλβαρες: Μάντσεστερ Σίτι (4)

Μάρκους Ράσφορντ: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3)

Μπουκάγιο Σάκα: Άρσεναλ (3)

Ριτσάρλισον: Τότεναμ (3)

Χάρι Κέιν: Τότεναμ (2)

Μπρούνο Φερνάντες: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (2)

Αλεξάντερ Μίτροβιτς: Φούλαμ (2)

Κάι Χάβερτς: Τσέλσι (2)

Αλέξις ΜακΆλιστερ: Μπράιτον (1)

Καζεμίρο: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1)

Λούκας Πακετά: Γουέστ Χαμ (1)

Ιβάν Πέρισιτς:  Τότεναμ (1)

Μόιζες Καϊσέδο: Μπράιτον (1)

Ραχίμ Στέρλινγκ: Τσέλσι (1)

Φιλ Φόντεν: Μάντσεστερ Σίτι (1)

Τζόρνταν Χέντερσον: Λίβερπουλ (1)

Τζακ Γκρίλις: Μάντσεστερ Σίτι (1)

Ιλκάι Γκιντογκάν: Μάντσεστερ Σίτι (1)

Μοχάμεντ Σαλισού: Σαουθάμπτον (1)

Χουάνγκ Χι Τσαν: Γουλβς (1)

Χακίμ Ζίγιεχ: Τσέλσι (1)

Καλιντού Κουλιμπαλί: Τσέλσι (1)

Μάνουελ Ακάντζι: Μάντσεστερ Σίτι (1)

Ρεμό Φρόιλερ: Νότιγχαμ Φόρεστ (1)

Κρίστιαν Πούλισικ: Τσέλσι (1)

Τέλος, όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, 12 ήταν οι ομάδες που είδαν εκπρόσωπό τους να πανηγυρίζει στον θεσμό. Το 50% αυτών φυσικά είναι οι σύλλογοι του Big 6, με την Τσέλσι και τη Μάντσεστερ Σίτι να έχουν από πέντε ποδοσφαιριστές. Τρεις είχε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το ίδιο και η Τότεναμ, με την έκπληξη της λίστας να είναι η Μπράιτον, που λόγω των Καϊσέδο και ΜακΆλιστερ, ξεπέρασε την Άρσεναλ και την Λίβερπουλ, και είδε περισσότερα «στελέχη» της να… ενθουσιάζονται με γκολ τους στο Κατάρ!

Δείτε αναλυτικά τις ομάδες που είχαν σκόρερ και πόσοι διαφορετικούς παίκτες τους πανηγύρισαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο:

Μάντσεστερ Σίτι: 5

Τσέλσι: 5

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 3

Τότεναμ: 3

Μπράιτον: 2

Άρσεναλ: 1

Λίβερπουλ: 1

Γουέστ Χαμ: 1

Σαουθάμπτον: 1

Νότιγχαμ Φόρεστ: 1

Φούλαμ: 1

Γουλβς: 1

 

Δημήτρης Μανάκος