Οι Έλληνες του αγγλικού ποδοσφαίρου: Από τον Τσιμίκα στη Νησωτάκη και από τον Γιαννούλη στη Σαρρή!

Μας κάνουν περήφανους. Εκπροσωπούν την Ελλάδα στο «Νησί». Είτε βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου, είτε στην δεύτερη, είτε κατέχουν σημαντικές θέσεις σε καίρια «πόστα» για τις ομάδες τους, ανεβάζουν όλο ένα και πιο ψηλά την ελληνική σημαία. Από τον Κώστα Τσιμίκα και τους παίκτες της Νόριτς, μέχρι τη Μαριέλλα Νησωτάκη και τη Βεατρίκη Σαρρή!



Οι Έλληνες του αγγλικού ποδοσφαίρου: Από τον Τσιμίκα στη Νησωτάκη και από τον Γιαννούλη στη Σαρρή!

Ναι, το αγγλικό ποδόσφαιρο είναι το κορυφαίο της Ευρώπης. Εδρεύει σε μία χώρα που γνωρίζει από πολιτισμό και που μπορεί να αντιληφθεί πως το αγαπημένο μας σπορ, πρώτα από όλα είναι… παιχνίδι. Μπορείς να κερδίσεις, επιτρέπεται να χάσεις, αλλά οφείλεις να είσαι ανταγωνιστικός.

Για αυτό και οι τόσες πολλές εκπλήξεις, σε κάθε κατηγορία του ποδοσφαίρου στο «Νησί». Από την Premier League, όπου η Άρσεναλ ξεκίνησε την σεζόν για να μπει στην τετράδα μετά από επτά χρόνια, μέχρι τη National League, στην οποία Νοτς Κάουντι και Ρέξαμ «παλεύουν» για την πρωτιά και την επιστροφή στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Δεν είναι μόνο όμως το ανδρικό πρόσωπο και σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω κείμενο δεν αφορά μόνο ένα φύλο. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να συμβαίνει αυτό όταν η Βεατρίκη Σαρρή, πριν από μερικούς μήνες, στη συνέντευξη που παραχώρησε για το England365, επισήμανε το ρεκόρ εισιτηρίων διαρκείας της Μπράιτον για το γυναικείο τμήμα;

Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν πως η Αγγλία «σέβεται» τους φίλους της και προοδεύει διαρκώς, ανεξάρτητα αν αυτό συμβαίνει λόγω των μεγάλων συμβολαίων και των τεράστιων μπάτζετ. Δεν είναι λογικό άλλωστε να στρέψουμε το ενδιαφέρον μας σε αυτό, αλλά στους αθλητές  και τους ανθρώπους της Ελλάδας που έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα στο «Νησί».

Ανθρώπους που ξεκίνησαν από την χώρα μας, δούλεψαν σκληρά και δεν περιορίστηκαν στα ελληνικά σύνορα, αλλά αναχώρησαν για το «Νησί». Είπε κανείς πως παίζουν μόνο ποδόσφαιρο; Όχι φυσικά, με τη Μαριέλλα Νησωτάκη να εντάσσεται στο τμήμα σκάουτινγκ της Νόριτς, τον Πασχάλη – Οδυσσέα Μωυσίδη να εργάζεται για την Άρσεναλ, στα τμήματα ακαδημιών της, και τον Τιγκράν Ταντεβοσιάν να είναι ο προπονητής της U-18 της Νοτς Κάουντι.

Στρέφουμε λοιπόν το βλέμμα μας στους Έλληνες της Premier League. Πέντε ποδοσφαιριστές, ένας στην Premier League, τρεις στην Championship  και ο Χρήστος Τζόλης, που ανήκει στη Νόριτς, αλλά είναι δανεικός στην Τβέντε.

Ποιοι είναι οι εναπομείναντες; Ο Κώστας Τσιμίκας φυσικά στη Λίβερπουλ, ο Δημήτρης Γιαννούλης στα «καναρίνια», έχοντας ξεπεράσει και… επίσημα τον τραυματισμό του, ο Δημήτρης Πέλκας στην Χαλ, και ο Τζορτζ Μπάλντοκ, που πρόσφατα σημείωσε και το πρώτο του φετινό γκολ, όντας σημαντικός στην εξαιρετική πορεία που διαγράφει στο τρέχον ημερολογιακό έτος η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Γκολ βεβαίως έχει πετύχει και η Βεατρίκη Σαρρή με τη Μπράιτον φέτος, απέναντι στη Γουέστ Χαμ, ούσα σε πολύ καλή κατάσταση. Έξι σερί ματς ως βασική, απαραίτητη για τους «γλάρους» και με μία… παρ’ ολίγον ασίστ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι, στο γκολ με το οποίο η ομάδα της διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα!

Το England365 τους «συγκέντρωσε» όλους, δίχως φυσικά να ξεχνά τον Βαγγέλη Μαρινάλη. Τον Πρόεδρο της Νότιγχαμ Φόρεστ, ο οποίος αποτελεί και τον βασικό λόγο που η ομάδα επέστρεψε στην Premier League, για πρώτη φορά στον 21ο αιώνα!

Είναι δέκα λοιπόν και σε περίπτωση που κάποιος μας διαφεύγει, είναι δεδομένο πως σύντομα θα έρθουμε σε επαφή μαζί του. Στόχος; Να μιλήσουν όλοι στο σάιτ του κύριου Χρήστου Σωτηρακόπουλου, ανεβάζοντας φυσικά την ελληνική σημαία κάθε χρόνο ακόμη πιο ψηλά!

 

Αναλυτικά, οι Έλληνες που εκπροσωπούν την χώρα μας στην Αγγλία:

Βεατρίκη Σαρρή (Μπράιτον)

Μαριέλλα Νισωτάκη (Νόριτς)

Βαγγέλης Μαρινάκης (Νότιγχαμ Φόρεστ)

Κώστας Τσιμίκας (Λίβερπουλ)

Δημήτρης Γιαννούλης (Νόριτς)

Χρήστος Τζόλης (Νόριτς)

Τζορτζ Μπάλντοκ (Σέφιλντ Γιουνάιτεντ)

Δημήτρης Πέλκας (Χαλ)

Πασχάλης – Οδυσσέας Μωυσίδης (Άρσεναλ)

Τιγκράν Ταντεβοσιάν (Νοτς Κάουντι)

 

Δημήτρης Μανάκος