Μείναμε στους… 61: Ο χάρτης της Premier League στο Κατάρ – Το Μάντσεστερ κυριαρχεί!

Ξεκινήσαμε το Παγκόσμιο Κύπελλο με 133 ποδοσφαιριστές της Premier League. Πλέον, με το τουρνουά να έχει φτάσει στους «8», λιγότεροι από τους μισούς, βρίσκονται ακόμη στο Κατάρ. Ποιοι είναι αυτοί και πού εδρεύουν οι περισσότεροι; Η απάντηση, αναφορικά με τον ποδοσφαιρικό χάρτη του «Νησιού», στο χειμωνιάτικο Μουντιάλ, στο England365!



Μείναμε στους… 61: Ο χάρτης της Premier League στο Κατάρ – Το Μάντσεστερ κυριαρχεί!

Η μόνιμη απορία όλων είναι φυσικά… ποιος θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Ποια θα είναι η ομάδα που θα παίξει επτά ματς και θα κερδίσει το τελευταίο. Ποια θα πάρει το Μουντιάλ και ποια θα πανηγυρίσει στο Κατάρ την κατάκτηση του πρώτου Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά από το 1930 και έπειτα.

Το England365 συγκέντρωσε κάθε στοιχείο, αναφορικά με τους παίκτες της Premier League που εξακολουθούν να βρίσκονται μακριά από το «Νησί». Και η αλήθεια είναι πως είναι… πολλοί. Το ταξίδι πραγματοποίησαν συνολικά 133 ποδοσφαιριστές, με κάθε σύλλογο που αγωνίζεται στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, να έχει τουλάχιστον έναν εκπρόσωπο!

Πλέον, έχουμε μείνει στους 61 παίκτες, με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς και τον Μπεν Γουάιτ της Άρσεναλ να αποτελούν εξαίρεση, καθώς δεν συνεχίζουν στον θεσμό, παρότι η Αγγλία και η Βραζιλία, εξακολουθούν να διεκδικούν το τρόπαιο. Ο πρώτος τραυματίστηκε και υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και ο δεύτερος αναχώρησε για προσωπικούς λόγους.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί φυσικά ο Κριστιάνο Ρονάλντο, που κλήθηκε ως ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά πλέον είναι ελεύθερος, αλλά και ο Μαροκινός, Ανάς Ζαρουρί της Μπέρνλι, που ναι μεν αγωνίζεται επί αγγλικού εδάφους, αλλά στην Championship.

Συνολικά λοιπόν, μείναμε σε κάτι λιγότερο από τους… μισούς, με το Μάντσεστερ να κυριαρχεί. Σίτι και Γιουνάιτεντ βλέπουν 22 παίκτες τους να βρίσκονται ακόμη στο Κατάρ, με τη Λίβερπουλ, την Τότεναμ και την Τσέλσι να έχουν από έξι. Στην 3η θέση, βρίσκονται με τέσσερις ποδοσφαιριστές η Άρσεναλ, η Νιούκαστλ και η Γουέστ Χαμ, για να έρθει εν συνεχεία η Γουλβς με τρεις και η Έβερτον με δύο, λογίζοντας τον Κόαντι ως δικό της παίκτη, παρότι είναι δανεικός από τους «λύκους».

Τέλος, από έναν παίκτη έχουν η Μπράιτον και η Άστον Βίλα, όπως και η Φούλαμ με τη Λέστερ, δίχως αυτό να αναιρεί φυσικά πως δεν μπορούν οι ίδιοι να το κατακτήσουν!

Αναλυτικά, οι παίκτες των προημιτελικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου που αγωνίζονται στην Premier League:

Ολλανδία (3): Βίρτζιλ Φαν Ντάικ (Λίβερπουλ), Νέιθαν Άκε (Μάντσεστερ Σίτι), Τάιρελ Μαλάσια (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

Αργεντινή (5): Εμιλιάνο Μαρτίνεζ (Άστον Βίλα), Κρίστιαν Ρομέρο (Τότεναμ), Λισάντρο Μαρτίνες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Αλέξις ΜακΆλιστερ (Μπράιτον), Χούλιαν Άλβαρες (Μάντσεστερ Σίτι)

Κροατία (2): Ματέο Κόβασιτς (Τσέλσι), Ιβάν Πέρισιτς (Τότεναμ)

Βραζιλία (11): Άλισον (Λίβερπουλ), Έντερσον (Μάντσεστερ Σίτι), Τιάγκο Σίλβα (Τσέλσι), Μπρούνο Γκιμαράες (Νιούκαστλ), Φαμπίνιο (Λίβερπουλ), Καζεμίρο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Φρεντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Λούκας Πακετά (Γουέστ Χαμ), Γκάμπριελ Μαρτινέλι (Άρσεναλ), Άντονι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ριτσάρλισον (Τότεναμ)

Αγγλία (25): Άαρον Ράμσντεϊλ (Άρσεναλ), Τζόρνταν Πίκφορντ (Έβερτον), Νικ Πόουπ (Νιούκαστλ), Κάιλ Γουόκερ (Μάντσεστερ Σίτι), Κίραν Τρίπιερ (Νιούκαστλ), Αλεξάντερ Άρνολντ (Λίβερπουλ), Λουκ Σο (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χάρι Μαγκουάιρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Τζον Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι), Κόνορ Κόαντι (Γουλβς – Έβερτον), Έρικ Ντάιερ (Τότεναμ), Ντέκλαν Ράις (Γουέστ Χαμ), Κάλβιν Φίλιπς (Μάντσεστερ Σίτι), Τζόρνταν Χέντερσον (Λίβερπουλ), Κόνορ Γκάλαχερ (Τσέλσι), Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι), Μπουκάγιο Σάκα (Άρσεναλ), Μέισον Μάουντ (Τσέλσι), Τζέιμς Μάντισον (Λέστερ), Τζακ Γκρίλις (Μάντσεστερ Σίτι), Ραχίμ Στέρλινγκ (Τσέλσι), Μάρκους Ράσφορντ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Χάρι Κέιν (Τότεναμ), Κάλουμ Γουίλσον (Νιούκαστλ)

Γαλλία (5): Ούγκο Γιορίς (Τότεναμ), Αλφόνσο Αρεολά (Γουέστ Χαμ), Γουίλιαμ Σαλιμπά (Άρσεναλ), Ραφαέλ Βαράν (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ιμπραχίμα Κονατέ (Λίβερπουλ)

Μαρόκο (2): Ναγιέφ Αγκέρντ (Γουέστ Χαμ), Χακίμ Ζίγιεχ (Τσέλσι)

Πορτογαλία (9): Ζοσέ Σα (Γουλβς), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι), Ζοάο Κανσέλο (Μάντσεστερ Σίτι), Ντιόγο Νταλότ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ρούμπεν Νέβες (Γουλβς), Ζοάο Παλίνια (Φούλαμ), Ματέους Νούνιες (Γουλβς), Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

 

* Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ο μοναδικός παίκτης από τους εναπομείναντες του Μουντιάλ, δίχως ομάδα.

*Δεν αναφέρθηκε ο τραυματίας Γκαμπριέλ Ζεσούς, ο Μπεν Γουάιτ που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους και ο Ανάς Ζαρουρί της Μπέρνλι, που αγωνίζεται στην Championship.

 

Όσον αφορά τον αριθμό των παικτών από τις 14 ομάδες που έχουν ακόμη εκπρόσωπο;

Μάντσεστερ Σίτι: 11

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 11

Λίβερπουλ: 6

Τότεναμ: 6

Άρσεναλ: 4

Νιούκαστλ: 4

Τσέλσι: 6

Γουέστ Χαμ: 4

Γουλβς: 3

Φούλαμ: 1

Έβερτον: 2

Μπράιτον: 1

Λέστερ: 1

Άστον Βίλα: 1

 

Δημήτρης Μανάκος