Μόισες Καϊσέδο: Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπράιτον που σκοράρει σε Μουντιάλ! (vid)

Μπορεί το Εκουαδόρ να μην κατάφερε να προχωρήσει στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και να αποκλείστηκε στη «μάχη» με τη Σενεγάλη, όμως το γκολ του Μόισες Καϊσέδο είναι δεδομένα… ιστορικό! Είναι άλλωστε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπράιτον που σκοράρει σε Μουντιάλ!



Μόισες Καϊσέδο: Ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Μπράιτον που σκοράρει σε Μουντιάλ! (vid)

Κρίμα… Μπορεί να είναι όντως κρίμα και άδικο να μην προκριθεί το Εκουαδόρ στην επόμενη φάση, αλλά η αλήθεια είναι πως στο κρίσιμο ματς απέναντι στην Σενεγάλη, η ομάδα του Αλιού Σισέ ήταν ανώτερη.

Ήταν καλύτερη από την αρχή μέχρι το τέλος, πίεσε το Εκουαδόρ και πήρε μία δίκαιη πρόκριση στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου, απέναντι στην ομάδα του Καϊσέδο και Εστουπινιάν. Τη μοναδική δηλαδή από όσες συμμετείχαν, που περιλάμβανε δύο βασικούς παίκτες της Μπράιτον στην αποστολή.

Ο ένας μάλιστα εξ’ αυτών «έγραψε» ιστορία. Σκόραρε, ισοφάρισε για την ομάδα του και έγινε ο πρώτος παίκτης από τότε που υφίστανται στον ποδοσφαιρικό χάρτη οι «γλάροι», που βρίσκει δίχτυα σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το ίδιο θα είχε συμβεί με τον Εστουπινιάν, τρεις μέρες αργότερα, αν το γκολ του κόντρα στην Ολλανδία είχε μετρήσει. Όπως και να έχει όμως, ο Καϊσέδο θα συνεχίσει να αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της Μπράιτον, αλλά με ένα λόγο επιπλέον. Πως ποτέ και κανένας πριν από αυτόν, δεν σκόραρε σε Μουντιάλ, ενώ φορά τη φανέλα της σε συλλογικό επίπεδο!

Δημήτρης Μανάκος