Τάιλερ Άνταμς: Λαμπρός νέος, απάντησε κατάλληλα σε δημοσιογράφο για το Ιράν και τις διακρίσεις (vid)

Μπορεί να είναι μόλις 23 ετών και να «πάγωνε» μπροστά σε μια τέτοια τοποθέτηση και σε «στρίγμωμα» από δημοσιογράφο, ωστόσο, ο Τάιλερ Άνταμς της Λιντς απάντησε καταλλήλως και με υπέροχο τρόπο σε ρεπόρτερ από το Ιράν που θέλησε να του βάλει δύσκολα για την ονομασία της χώρας του και το κομμάτι των διακρίσεων…  



Τάιλερ Άνταμς: Λαμπρός νέος, απάντησε κατάλληλα σε δημοσιογράφο για το Ιράν και τις διακρίσεις (vid)

Ο Άνταμς καθ’ όλη τη διάρκεια της ερώτησης – τοποθέτησης του ρεπόρτερ παρέμεινε ήρεμος και ψύχραιμος, αφού έχει μάθει ν’ ακούει κι αν κάνει κάπου λάθος το παραδέχεται.

Έτσι έκανε και σε πρώτο βαθμό με το όνομα του Ιράν, αφού είχε αναφερθεί στη χώρα ως «Αϊράν» και ο δημοσιογράφος που ίσως και να ήθελε σκόπιμα να προκαλέσει θέμα, τον κάλεσε να μην διαφοροποιεί την ονομασία.

Ο Τάιλερ Άνταμς ταπεινά απολογήθηκε για το λάθος που έκανε και όταν πλέον έπρεπε ν’ απαντήσει σε προβοκατόρικη ερώτηση σχετικά με τα συναισθήματά του για τις ΗΠΑ και το θέμα των διακρίσεων εκεί, ο ποδοσφαιριστής είπε:

«Προέρχομαι από μια οικογένεια με αφρο-αμερικανική κληρονομιά και γνωρίζω πολύ καλά πώς να προσαρμόζομαι σε διαφορετικές κουλτούρες. Δεν παίρνει τον ίδιο χρόνο σε όλους τους ανθρώπους, αλλά στις ΗΠΑ έχουμε κάνει βήματα προόδου. Μέσω της εκπαίδευσης γίνεται αυτό, όπως κι εγώ εκπαιδεύθηκα μόλις για το όνομα του Ιράν. Όλα είναι θέμα εξέλιξης και είναι μια διαρκής διαδικασίας. Όσο υπάρχει εξέλιξη, είναι θετικό».