Μέσι: Πορεία προς το τρόπαιο, ξεπερνώντας τα γκολ του Μαραντόνα (vid)

Στην πιο δύσκολη στιγμή, μέχρι την επόμενη, ο Λίο Μέσι ήταν ξανά παρών. Σκόραρε για την Αργεντινή κόντρα στο Μεξικό, άνοιξε το σκορ, η «αλμπισελέστε» πήρε τη νίκη για να συνεχίσει στην πορεία πρόκρισης και ο Λιονέλ Μέσι ισοφάρισε τον σπουδαίο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα. Και μπροστά του, ανοίγεται ο δρόμος προς το τρόπαιο και την απόλυτη κορυφή των Αργεντινών σκόρερ...  



Μέσι: Πορεία προς το τρόπαιο, ξεπερνώντας τα γκολ του Μαραντόνα (vid)

Ο Λίο με πρόσωπο αγριεμένο και διάθεση πολύ διαφορετική από εκείνη που είχε τον περισσότερο καιρό στην Μπαρτσελόνα ή που έχει πλέον στην Παρί Σεν Ζερμέν, σκόραρε, ξέσπασε, πανηγύρισε έντονα, φώναξε προς τους συμπαίκτες του να συνεχίσουν δυνατά.

Η όψη του είναι παντελώς διαφορετική λόγω και της πίεσης που του ασκείται όταν φοράει τη φανέλα με το εθνόσημο και δη φέτος, στο τελευταίο του Παγκόσμιο Κύπελλο, στη διοργάνωση που η Αργεντινή βρίσκεται ανάμεσα στα λίγα τόσο ισχυρά φαβορί για το τρόπαιο.

Με το γκολ απέναντι στους Μεξικανούς με το αριστερό σουτ εκτός περιοχής, ισοφάρισε τα 8 τέρματα του Μαραντόνα σε επίπεδο Μουντιάλ και έχει μπροστά του αρκετούς αγώνες ακόμα – εφόσον φυσικά εξασφαλιστεί η παρουσία στα νοκ-άουτ – ώστε να ξεπεράσει τον «Θεό» των Αργεντινών και να κλειδώσει τον στόχο της παρουσίας στον μεγάλο τελικό της 18ης του Δεκέμβρη.

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης