Is it coming home; Τα 4+1 συμπεράσματα από την ισοπαλία της Αγγλίας με τις ΗΠΑ! (part 2)

Μπορεί η εμφάνιση της Αγγλίας στην 2η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου να μην θύμισε σε καμία περίπτωση το ματς με το Ιράν, όμως στο τέλος της ημέρας, τα «τρία Λιοντάρια» βρίσκονται μία «ανάσα» από την πρόκριση. Ο στόχος τους δηλαδή, σε συνδυασμό με την πρωτιά, εξαρτάται πλήρως από αυτούς!  



Is it coming home; Τα 4+1 συμπεράσματα από την ισοπαλία της Αγγλίας με τις ΗΠΑ! (part 2)

Είναι δεδομένο πως δεν μπορεί να γίνει καμία σύγκριση ανάμεσα στην αναμέτρηση της πρεμιέρας της Αγγλίας απέναντι στο Ιράν και σε όσα είδαμε από το σύνολο του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ κόντρα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα και σε καμία περίπτωση δεν αναφερόμαστε στο γεγονός πως τα «τρία Λιοντάρια» δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μιλάμε για την συνολική τους παρουσία, με τους τυπικά φιλοξενούμενους να αποσπούν τον βαθμό, δίχως να πιεστούν όσο θα περίμεναν.

Ωστόσο, στο τέλος της ημέρας, η Αγγλία είναι αυτή που πιθανότατα θα περάσει ως πρώτη του δευτέρου ομίλου. Παρέμεινε στην κορυφή, διαθέτει τον καλύτερο συντελεστή και στην τελευταία αγωνιστική θα αναμετρηθεί με την Ουαλία, κόντρα στην οποία έχει θετική παράδοση. Εν αντιθέσει φυσικά με την Αμερική, η οποία την δυσκολεύει πάντα και απέδειξε αισίως πως το αποτέλεσμα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν στο στρατόπεδο των «τριών Λιονταριών».

Τι κρατάμε όμως από την αναμέτρηση; To England365 έχει τις απαντήσεις:

-Ήταν η πρώτη φορά που η Εθνική Αγγλίας παρατάχθηκε και πάλι με την ίδια ενδεκάδα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια. Η προηγούμενη ήταν στο Μουντιάλ του 2014, όπου και πάλι στα δύο πρώτα ματς, ο Ρόι Χότζον είχε κάνει ό,τι και ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ… χθες. Αποτέλεσμα; Δύο ήττες τότε, μισή… πρόκριση τώρα και συνεχίζουμε.

-Την εξαιρετική στιγμή του Μπουκάγιο Σάκα με τον Χάρι Κέιν στο πρώτο ημίχρονο. Εξαιρετική συνεργασία, πολύ ωραίο γύρισμα από τον παίκτη της Άρσεναλ και ο επιθετικός της Τότεναμ βρέθηκε μία «ανάσα» από το γκολ. Ίσως όλα να ήταν διαφορετικά αν η μπάλα είχε μπει στα δίχτυα.

-Εντελώς εκτός αγώνα ο Μέισον Μάουντ, αλλά και ο Τζουντ Μπέλιγχαμ. Ειδικά για τον πρώτο, η αποχώρησή του από το ματς και η είσοδος του Τζακ Γκρίλις, έδειξε να βοηθά την Αγγλία. Αφήνουμε αυτό εδώ ενόψει και της 3ης αναμέτρησης, απέναντι στην Ουαλία.

-Κρατάμε το «μηδέν» στην άμυνα, ακόμη και αν χρειάστηκε δόση τύχης για να επιτευχθεί. Εξαιρετικός ο Χάρι Μαγκουάιρ, ο καλύτερος παίκτης των «τριών Λιονταριών» στην 50η του συμμετοχή με το εθνόσημο!

-Φυσικά, το συμπέρασμά μας, είναι το… προφανές. Η Αγγλία είναι έτοιμη να περάσει. Θέλει έστω και την ισοπαλία για να βρεθεί στην επόμενη φάση, ακόμη και έτσι βγαίνει πρώτη, αλλά για να μην χρειάζεται να έχει εικόνα από το ματς του Ιράν με την Αμερική, οφείλει να κερδίσει την Ουαλία. Επί της ουσίας, πρέπει να στερήσει από τον Γκάρεθ Μπέιλ την πρόκριση, για να συνεχίσει η ίδια ως… κορυφαία του δευτέρου ομίλου, στο τουρνουά! Is it coming home;

Δημήτρης Μανάκος