Οι εμμονές του Σάουθγκεϊτ με Φόντεν και Ράσφορντ και πως η Αγγλία δεν πρέπει να χάσει και άλλη ευκαιρία!

Διαχρονικά η σχέση των άγγλων ομοσπονδιακών τεχνικών, με τα τεράστια ταλέντα που μπορεί να είχαν στη διάθεσή τους ακόμα και αν τους είχαν πάρει μαζί σε κάποια μεγάλη διοργάνωση, ήταν κάτι τον προβληματικό! Και φαίνεται πως η παράδοση καλά κρατεί! Με τον Σάουθγκεϊτ να αφήνει τον Φόντεν στον πάγκο σε όλο το ματς με τις ΗΠΑ. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.  



Οι εμμονές του Σάουθγκεϊτ με Φόντεν και Ράσφορντ και πως η Αγγλία δεν πρέπει να χάσει και άλλη ευκαιρία!

Κάποτε, το 1982, ο Ρον Γκρίνγουντ δεν χρησιμοποιούσε τον Γκλεν Χοντλ και όταν άρχισε να τον βάζει, τον τοποθετούσε λάθος στο γήπεδο! Το ίδιο και ο Μπόμπι Ρόμπσον το 1986, που μετά την ήττα στην πρεμιέρα από την Πορτογαλία και την ισοπαλία με το Μαρόκο, επειδή αποβλήθηκε ο Γουίλκινς τότε, θυμήθηκε πως είχε τον Χοντλ μαζί στην αποστολή που άλλαξε πλήρως την εικόνα της ομάδος, μέχρι που αποκλείστηκε από τον Μαραντόνα. Το 1990 ο Ρόμπσον πάλι δεν χρησιμοποιούσε τον Γκασκόιν, μέχρι που η πίεση των εφημερίδων τον ανάγκασε να τον βάλει σε ένα φιλικό με την Τσεχοσλοβακία και έτσι άλλαξε όλο εκείνο το Μουντιάλ για την Αγγλία!

Το 1998, πραγματικά είναι να τρελαίνεσαι, με τον Χοντλ πλέον να έχει γίνει ομοσπονδιακός προπονητής και να συνεχίζει στα χνάρια των προκατόχων! Άφησε τον Μάικλ Όουεν στον πάγκο στην πρεμιέρα, τον έβαλε αλλαγή και παραλίγο να του γλιτώσει το ματς με τη Ρουμανία και τελικά τον χρησιμοποίησε βασικό με την Αργεντινή, εκεί όπου ο δεκαοκτάχρονος πέτυχε ένα από τα πιο εμβληματικά γκολ στην ιστορία του  Παγκόσμιου  Κυπέλλου! Και τον Ντέιβιντ  Μπέκαμ τον είχε εκτός μέχρι το τρίτο ματς με την Κολομβία, που έβαλε ένα υπέροχο φάουλ αλλά η συνέχεια δεν  βοήθησε!

Ο Σβεν Γκόραν Έρικσον δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί ποτέ την κορυφαία πιθανώς φουρνιά στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου και κυρίως δεν κατάφερε να βρει ποτέ ισορροπία ανάμεσα στον Τζέραρντ, τον Λάμπαρντ και τον Σκόουλς.

Για να μην έρθουμε στις εποχές του Καπέλο και του Χότζον, γιατί εκεί είναι πάμπολλες οι περιπτώσεις!

Όσο αφορά τον Σάουθγκεϊτ, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει πως πήγε την Αγγλία σε δύο μεγάλες διοργανώσεις πάρα πολύ ψηλά, ωστόσο και αυτός δείχνει ότι δεν μπορεί μερικές φορές να ακροβατήσει σε δύσκολες αποφάσεις! Και σε αυτό το τουρνουά, δεν έχει καταφέρει να βρει θέση στην αρχική του ενδεκάδα στο μεγαλύτερο ταλέντο που έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεση του το αγγλικό ποδόσφαιρο, τον Φιλ Φόντεν. Ένα πραγματικό δώρο στην εθνική Αγγλίας από τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που ο Σάουθγκεϊτ δεν έχει καταφέρει ακόμα να ξετυλίξει!

Υπάρχει σαφέστατα και η δεύτερη περίπτωση, εκεί ακόμα πιο πονεμένη. Αυτή είναι η μη χρησιμοποίηση σχεδόν καθόλου από τον Σάουθγκεϊτ, σε όλο το διάστημα που είναι στην εθνική ομάδα, του με διαφορά μεγαλύτερου ταλέντου που έβγαλε ποτέ η Αγγλία στην δεξιά πλευρά του γηπέδου, του Τρεντ Αλεξάντερ Άρνολντ. Κακά τα ψέματα, αν μπορούσε δεν θα τον είχε καν στο Κατάρ!

Ο Σάουθγκεϊτ επίσης έχει κάποιες εμμονές. Ο Στέρλινγκ  από την ώρα που έφυγε από την Μάντσεστερ Σίτι, δείχνει χαμένος στην Τσέλσι εκτός του συστήματος που είχε συνηθίσει τόσο καιρό να παίζει. Απορείς λοιπόν πώς μπορεί να ξεκινάει αυτός και να αφήνει έξω τον Ράσφορντ με την χρονιά που έχει κάνει μέχρι τώρα! Και 20 χρόνια μετά την χρυσή φουρνιά που ο Έρικσον απέτυχε να οδηγήσει σε έναν τελικό, η Αγγλία κινδυνεύει και πάλι να χάσει αυτή την ευκαιρία σε ένα πολύ ανοιχτό Παγκόσμιο Κύπελλο, στο οποίο δεν υπάρχει κανένα φαβορί με το οποίο… τρομάζεις!