Αγγλία: Έξι ματς Μουντιάλ δίχως νίκη όταν το ημίχρονο δεν έχει γκολ...

Η Αγγλία πρόσθεσε ακόμα ένα παιχνίδι στην κακή λίστα που τη θέλει στα έξι τελευταία παιχνίδια Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου δεν υπάρχει σκορ στην ανάπαυλα, να μην έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη. Το 0-0 με τις ΗΠΑ το βράδυ της Παρασκευής άφησε μοναδική νίκη υπό τέτοιο καθεστώς, το 1-0 επί του Εκουαδόρ στους «16» της διοργάνωσης του 2006.  



Αγγλία: Έξι ματς Μουντιάλ δίχως νίκη όταν το ημίχρονο δεν έχει γκολ...

Τα «τρία λιοντάρια» τα βρήκαν σκούρα απέναντι στον Γουεά, τον ΜακΚένι, τον Πούλισικ και την υπόλοιπη παρέα τους, μένοντας στο 0-0 και χάνοντας τη μεγάλη ευκαιρία να πάνει πιο χαλαροί στο ντέρμπι με την Ουαλία, έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση.

Η τελευταία φορά που η Αγγλία όταν βρισκόταν στο 0-0 στο φινάλε του πρώτου μέρους κατάφερε να πάρει το θετικό αποτέλεσμα σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ήταν την 25η Ιουνίου του 2006 στην Στουτγκάρδη, όταν τότε το γκολ του Μπέκαμ στο 60ο λεπτό λύτρωσε τους Βρετανούς με το τελικό 1-0 κόντρα στο Εκουαδόρ.

Έπειτα ακολούθησε η ήττα στα πέναλτι από τους Πορτογάλους στα προημιτελικά εκείνου του τουρνουά, με το παιχνίδι να ολοκληρώνεται στο 0-0 μετά και το εξτρά ημίωρο της παράτασης και τους Ίβηρες να επικρατούν 3-1 στη διαδικασία από την άσπρη βούλα.

Τα υπόλοιπα ματς όπου οι Άγγλοι δεν κατάφεραν να πάρουν νίκη όταν δεν υπήρχε σκορ στην ανάπαυλα ήταν το 0-0 με την Αλγερία το 2010 στη Νότια Αφρική, το 0-0 με την Κόστα Ρίκα στους ομίλους της διοργάνωσης του 2014 και το πικρό αντίο από την τελευταία θέση του ομίλου, η ήττα (1-0) από το Βέλγιο με το γκολ του Γιανουζάι στο 51ο λεπτό και τελευταίο θεωρείται το παιχνίδι με τους Κολομβιανούς στο Μουντιάλ του 2018.

Εκεί, βέβαια, έσπασε η κατάρα των πέναλτι, παρά το 1-1 της κανονικής διάρκειας που διαμορφώθηκε με τα τέρματα των Κέιν και Μίνα, με τον τελευταίο να ισοφαρίζει στο 90' + 3'. Από την άσπρη βούλα τα «λιοντάρια» τα κατάφεραν με το υπέρ τους 4-3 και πέρασαν τότε στα προημιτελικά, όπου το εμπόδιο της Σουηδίας δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο (2-0), με την εντυπωσιακή πορεία να σταματά στα ημιτελικά απέναντι στους Κροάτες.

Κώστας Ζάλιαρης