Τα 60 δευτερόλεπτα που συζήτησα με τον Λούκας Ποντόλσκι!

Τελικά, ναι… Οι αποστάσεις «μηδενίζονται» με ένα τηλεφώνημα. Ακόμη και αν δεν είσαι από κοντά, ακόμη και αν δεν το έχεις μπροστά σου, μπορείς να κάνεις ένα όνειρό σου πραγματικότητα. Αυτό έκανα εγώ με τον Λούκας Ποντόλσκι, όταν μου δόθηκε η ευκαιρία να συζητήσω μαζί του. Ανέφερε την Άρσεναλ, αλλά πολύ δε περισσότερο, με έκανε να καταλάβω τι αξία μπορεί να έχει… ένα λεπτό!



Τα 60 δευτερόλεπτα που συζήτησα με τον Λούκας Ποντόλσκι!

Είναι από τα όμορφα αυτής της δουλειάς. Είναι η ευτυχία του να μπορεί κανείς να κάνει το χόμπι του επάγγελμα. Να θέσει έναν στόχο και να καταφέρει να τον πραγματοποιήσει. Μπορώ να νιώθω τυχερός. Μπορώ να νιώθω πως μετά από δύο χρόνια στον χώρο, ένα όνειρο που είχα στο μυαλό μου, πήρε σάρκα και οστά.

Να έρθω σε επαφή με έναν παίκτη της Άρσεναλ. Είτε πρώην, είτε νυν. Η ευκαιρία προέκυψε μέσω του BN Sports και ενός πρότζεκτ… ζωής που πραγματοποίησε ο συνάδελφός μου, Φάνης Τσοκανάς.

Μίλησε με 11 Παγκόσμιους πρωταθλητές. Με μία ενδεκάδα παικτών, από διαφορετικές χώρες που έχουν κατακτήσει το Μουντιάλ από το 1978 μέχρι σήμερα. Τα ονόματα είναι αναρίθμητα και δεν θέλω να κάνω spoiler. Μία ματιά στο BN Sports και στα πεπραγμένα του από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου και μετά, θα βοηθήσει.

Μέσω αυτής της δουλειάς όμως και της διαπροσωπικής σχέσης που έχω με τον Κύριο που ανέφερα, ένα όνειρο έγινε πραγματικότητα. Δέκατος της λίστας… Ο Λούκας Ποντόλσκι! Ο παίκτης που κατέκτησε το τουρνουά πριν από 8 χρόνια με την Εθνική Γερμανίας και ένας από τους αγαπημένους ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Άρσεναλ, για το φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Η συνέντευξη τελειώνει και παίρνω τον λόγο. Του μιλάω, του συστήνομαι, του αναφέρω πού δουλεύω και τι πραγματεύεται το England365. «Συγχαρητήρια για την δουλειά σας, να στηρίζετε το αγγλικό ποδόσφαιρο, είναι το κορυφαίο του πλανήτη», είπε.

Τον ρωτάω για την φετινή πορεία των «κανονιέρηδων». Αν την παρακολουθεί, πώς αισθάνεται. Γνώριζα πως δεν θέλει να μιλήσει για αυτό και έκανα την ερώτηση διστακτικά.

Μου λέει… «Αγαπάς την Άρσεναλ;». «Ναι» απαντάω αμέσως! «Να είσαι περήφανος για την ομάδα. Να χαμογελάς για αυτήν. Είναι πολύ σπουδαίος σύλλογος. Να το μεταφέρεις στους Έλληνες».

Αυτό αναλαμβάνω να κάνω με αυτό εδώ το κομμάτι. Την επιθυμία του… πράξη. Μετά από μία υπέροχη κουβέντα, που είχε διάρκεια 60 δευτερολέπτων, μάς είπε πως θέλει να έρθει στην Ελλάδα για να φάει… γύρο!

Και κάπως έτσι, το τηλεφώνημα έλαβε τέλος. Υπόσχομαι πως η επόμενη φορά που θα μιλήσουμε δεν θα είναι από το τηλέφωνο… Τι αξία μπορεί να έχουν 60 δευτερόλεπτα; Μόλις έμαθα!

Δημήτρης Μανάκος