Αγγλία και Ουαλία έπαιξαν με τις καθυστερήσεις, 40 λεπτά παραπάνω!

Μία μεγάλη ιδιαιτερότητα χαρακτηρίζει το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο πέραν του γεγονότος πως διεξάγεται χειμώνα. Ποιο είναι αυτό; Οι μεγάλες καθυστερήσεις σε κάθε παιχνίδι, με την Αγγλία και την Ουαλία να το βιώνουν στις πρεμιέρες τους στο Μουντιάλ!  



Αγγλία και Ουαλία έπαιξαν με τις καθυστερήσεις, 40 λεπτά παραπάνω!

Η αλήθεια είναι πως δίχως κάτι να έχει χαρακτηριστεί ακόμη επίσημο, ότι οι διαιτητές φέρεται να έχουν λάβει την οδηγία να τηρούν με απόλυτη ακρίβεια τον χρόνο των καθυστερήσεων. Όσο δηλαδή δεν παίζεται ποδόσφαιρο για τον οποιονδήποτε λόγο, να το καταγράφουν και να το προσθέτουν στο φινάλε.

Επί της ουσίας, αυτό έπρεπε να γίνεται ανεξάρτητα από την οδηγία ή όχι, ώστε να έχουν νόημα οι καθυστερήσεις, αλλά πλέον, στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έχει ξεκινήσει, αυτό μοιάζει να τηρείται σε… υπερβολικό βαθμό!

Χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν η Αγγλία και η Ουαλία στις πρεμιέρες τους. Η ομάδα των «τριών Λιονταριών» αγωνίστηκε για 25 λεπτά παραπάνω, με τις καθυστερήσεις στο πρώτο μέρος να είναι 15 λεπτά, δικαιολογημένα, λόγω τραυματισμού, αλλά στο δεύτερο, να είναι επίσης ένα δεκάλεπτο, με το σκορ στο 6-1 και δίχως κανείς να καταλαβαίνει τον λόγο.

Λίγες ώρες αργότερα, το σκηνικό επαναλήφθηκε. Η Ουαλία του Ρόμπερτ Πέιτζ έδωσε 4 λεπτά περισσότερα στο πρώτο μέρος, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ, ισοφάρισε στο 80’ και εν συνεχεία, είχε… 20 λεπτά μπροστά της για να βρει γκολ της νίκης.

Αν όλος αυτός ο χρόνος προστεθεί, οι Βρετανοί έχουν δώσει στο Μουντιάλ, μόνο στην πρεμιέρα τους, 40 λεπτά περισσότερα από όσα θα… περίμεναν! Οριακά, έχουν παίξει 1,5 παράταση… Θα συνεχιστεί αυτό και αν ναι, πότε θα προκύψουν τα πρώτα παράπονα;

Δημήτρης Μανάκος