England365: Ρωτήσαμε 50 και μας είπαν την… τετράδα της Premier League!

Μπορεί να πάρει το πρωτάθλημα η Άρσεναλ; Γίνεται η Μάντσεστερ Σίτι να επιστρέψει από το -5 και να κατακτήσει τον 5ο της τίτλο στην Premier League την τελευταία εξαετία; Θα ανέβει η Λίβερπουλ; Θα αντέξει η Νιούκαστλ ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα ξεπεράσει το «σοκ» με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και θα βρεθεί στο επόμενο Champions League; Οι απαντήσεις στα ερωτήματα είναι δικές σας και φιλοξενούνται στο England365!



England365: Ρωτήσαμε 50 και μας είπαν την… τετράδα της Premier League!

Φτάσαμε στα μισά της Premier League. Ή για να το θέσουμε πιο σωστά, στην πρώτη στάση προτού η κούρσα να συνεχιστεί. Το Παγκόσμιο Κύπελλο βάζει… φρένο στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των αγγλικών ομάδων και τα ερωτήματα που έχουν γεννηθεί από τις πρώτες 16 αγωνιστικές είναι αναρίθμητα.

Σαφώς και τα βασικότερα από αυτά αφορούν την κατάκτηση του τίτλου. Διότι κανείς δεν πίστευε πως η Άρσεναλ θα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα στο +5 από τη Μάντσεστερ Σίτι. Μην ξεχνάμε πως οι «πολίτες» πραγματοποιούν το καλύτερό τους ξεκίνημα την τελευταία πενταετία και πως η 4η, την δεδομένη χρονική στιγμή, Τότεναμ, δεν έχει συγκεντρώσει ποτέ περισσότερους βαθμούς, μετά το πέρας 14ων αγωνιστικών!

Και όμως, οι «κανονιέρηδες» του Μικέλ Αρτέτα είναι για 13η φορά στην ιστορία τους στην κορυφή τα Χριστούγεννα. Τις πέντε προηγούμενες δεν κατέκτησαν τον τίτλο, ενώ την προηγούμενη φορά που το… χριστουγεννιάτικο δώρο συνοδεύτηκε με πρωτάθλημα, χρονολογείται το 1947!

Έχουμε λοιπόν απορία… Μπορεί να αντέξει η Άρσεναλ; Και αν η Άρσεναλ δεν αντέξει και η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα κατακτήσει το πρωτάθλημα, ποιες θα είναι οι άλλες δύο που θα συμπληρώσουν την τετράδα;

Η Νιούκαστλ της μίας μόλις ήττας σε ολόκληρη την σεζόν, από την Λίβερπουλ, στο 97’ στο «Άνφιλντ», η Λίβερπουλ που εν τέλει πήγε στην διακοπή με ένα 4Χ4 σε όλες τις διοργανώσεις, η Τσέλσι που μετρά συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, για πρώτη φορά μετά από μία δεκαετία, υπό τις οδηγίες του Γκρέιαμ Πότερ, ή η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, που ναι μεν ξεκίνησε άσχημα, ναι μεν βιώνει μία πρωτόγνωρη κατάσταση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά ως στιγμής στέκεται αξιοπρεπώς και βρίσκει τα πατήματά της;

Όλα αυτά μας τα απαντήσατε εσείς! Το κουίζ του England365 είναι γεγονός και οι ερωτήσεις που θέσαμε ήταν δύο. Ποια θα είναι η κατάταξη της Premier League, αναφορικά με την πρώτη τετράδα; Μπορεί η Νιούκαστλ ή η Μπράιτον ή κάποια άλλη ομάδα που δεν εντάσσεται στο Big 6 να μπει στην πρώτη εξάδα;

Και οι απαντήσεις που συγκεντρώσαμε ήταν 50, με την απήχηση του κουίζ να είναι εξαιρετική για εμάς. Οι απαντήσεις διέφεραν. Και τα στατιστικά που προκύπτουν από αυτές αποτελούν τροφή για σκέψη…

Από τους 50 λοιπόν που ρωτήσαμε, διαπιστώσαμε ότι:

-Το 95% θεωρεί πως η πρώτη δυάδα του πρωταθλήματος θα είναι η Μάντσεστερ Σίτι και η Άρσεναλ, ανεξαρτήτως σειράς. Ένας μας τοποθέτησε στην κορυφή την Λίβερπουλ!

-Από εκεί και πέρα… Οι 45 από τους 50, τοποθέτησαν στην κορυφή τον Μάιο, τη Μάντσεστερ Σίτι. Πιστεύουν πως οι πέντε βαθμοί είναι μία ανατρέψιμη διαφορά και έβαλαν στην δεύτερη θέση την Άρσεναλ, η οποία ναι μεν εντυπωσιάζει, αλλά η πλειοψηφία θεωρεί πως δεν θα έχει την ίδια απόδοση και μετά τη διακοπή.

-Από την άλλη πλευρά, μόλις πέντε θεωρούν πως η ώρα για το πρώτο πρωτάθλημα του Μικέλ Αρτέτα στην προπονητική του καριέρα, έχει έρθει. Πέντε πιστεύουν την Άρσεναλ παραπάνω από τους υπολοίπους λοιπόν, θεωρώντας πως η αναμονή έλαβε τέλος και πως τα 18 χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από το τελευταίο πρωτάθλημα, ήταν πολλά!

-Όσον αφορά την τετράδα και τις ομάδες που θα πλαισιώσουν την Άρσεναλ και την Σίτι, την Σίτι και την Άρσεναλ, οι απαντήσεις ήταν πάρα πολλές. Ποικίλουν οι γνώμες, πράγμα απολύτως φυσιολογικό. Αυτό που κρατήσαμε είναι πως οι 32 στους 50, θεωρούν ότι η Τότεναμ, εύκολα ή δύσκολα θα είναι τουλάχιστον 4η!

-Παράλληλα, οι 37 από τους 50, έβαλαν την Λίβερπουλ στην συζήτηση. Είναι χαμηλά, δεν έχει κάνει όσα θα περιμέναμε, αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ έχει το know how. Λιγότερο δημοφιλής ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, εξαιτίας της αστάθειας που παρουσιάζει, ενώ όσο η σεζόν προχωράει και η Τσέλσι δεν βελτιώνεται, ο Γκρέιαμ Πότερ χάνει την πίστη του κοινού για τετράδα. Το 20/50 το αποδεικνύει άλλωστε περίτρανα!

-Υπάρχει έκπληξη στην τετράδα; Τρεις θεωρούν πως η Νιούκαστλ μπορεί να αντέξει και να είναι αυτή που θα επιστρέψει στο Champions League, στην καλύτερή της σεζόν με διαφορά, από τότε που ο Άλαν Πάρντιου, το 2012, βρισκόταν τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος, στην 4η θέση και έχανε από τη Γουίγκαν με 4-0, για να καταλήξει 5ος και εν συνεχεία να ταξιδέψει στην Ελλάδα και το Περιστέρι.

-Μπράιτον; Την ξεχάσαμε; Φυσικά και όχι, καθώς μόλις ένας την έβαλε στην συζήτηση, αναγνωρίζοντας την δουλειά τόσο του Πότερ, όσο και του Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι, παρά την τελευταία της ήττα από την Άστον Βίλα στο «Άμεξ»!

-Τέλος, αναφορικά με το δεύτερο ερώτημα που θέσαμε, οι απαντήσεις ήταν ολίγον τι προβλέψιμες. Οι 40 στους 50 θεώρησαν πως το Big 6 θα είναι αυτό που θα κατακλύσει τις έξι πρώτες θέσεις! Ίσως γιατί η Νιούκαστλ δεν έχει το όνομα και το βάρος της φανέλας της Τσέλσι… Θυμίζουμε όμως. Νιούκαστλ – Τσέλσι 1-0, με το γκολ του Τζο Γουίλοκ!

Δημήτρης Μανάκος