Ιβάν Τόνεϊ: Δείχνει πως είναι ένα μεγάλο λάθος του Σάουθγκεϊτ για το Κατάρ... (vids)

Πέμπτη μεσημέρι ο Σάουθγκεϊτ ανακοινώνει την αποστολή της Αγγλίας για το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Πουθενά το όνομα του Ιβάν Τόνεϊ στους διαθέσιμους ποδοσφαιριστές. Μεσημέρι Σαββάτου. Ο έμπειρος επιθετικός σκοράρει δυο φορές απέναντι στη Σίτι και χαρίζει τεράστιο «διπλό» στην Μπρέντφορντ. Και ίσως ήδη να έχει προκαλέσει τύψεις στον ομοσπονδιακό κόουτς...  



Ιβάν Τόνεϊ: Δείχνει πως είναι ένα μεγάλο λάθος του Σάουθγκεϊτ για το Κατάρ... (vids)

«Δεν μπορείς να βρεις άλλον πιο φορμαρισμένο επιθετικό από τον Τόνεϊ, μετά τον Χάρι Κέιν». Τάδε έφη Τόμας Φρανκ. Ο προπονητής των «bees» έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και στηρίζει απεριόριστα τον ποδοσφαιριστή του.

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ, όμως, απέτυχε να δει στον Άγγλο φορ τα στοιχεία και την αποτελεσματικότητα που δεδομένα, θα μπορούσαν να βοηθήσουν τρομερά την εθνική ομάδα της χώρας στο Κατάρ σε λίγο καιρό.

Και ως απάντηση, ο Τόνεϊ ένα 48ωρο μετά τον αποκλεισμό του από την αποστολή για τη Μέση Ανατολή, πετυχαίνει δυο τέρματα απέναντι στους Πρωταθλητές Αγγλίας, τους ρίχνει στο καναβάτσο, χαρίζει στην Μπρέντφορντ μια νίκη που θα μνημονεύεται για τη φετινή σεζόν και επιτρέπει στην Άρσεναλ να κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι μοναδικοί που έχουν πετύχει περισσότερα γκολ από τον επιθετικό των «bees» αυτή τη στιγμή είναι ο Έρλινγκ Χάαλαντ (18) και ο Χάρι Κέιν (11) στην Λίγκα, με τον Τόνεϊ να έχει φτάσει πλέον στα 10 γκολ, για να κλείσει αυτό το κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Σε επίπεδο... Άγγλων σκόρερ, η δήλωση του Φρανκ πιάνει τόπο, αφού ο Ράσφορντ έχει 8 γκολ, ενώ στα 6 έχει βρεθεί ο Καλούμ Γουίλσον. Ουδείς άλλος αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στα επίπεδα του Ιβάν Τόνεϊ, εξαιρώντας, επαναλαμβάνουμε, τον Κέιν στην Τότεναμ. Εντός του 2022 ο διεθνής επιθετικός της Μπρέντφορντ έχει πετύχει 21 τέρματα μαζί με τα δυο που μέτρησε στο Etihad.

«Δεν θα το αφήσω να με σπρώξει προς τα κάτω, εγώ θα συνεχίσω να κάνω ό,τι μπορώ για την ομάδα μου» απάντησε εκείνος λίγο μετά τη λήξη του ματς με την Σίτι και κάνει τον Σάουθγκεϊτ να έχει το αίσθημα της μετάνοιας πριν καν αναχωρήσει η αποστολή της Αγγλίας για το Κατάρ!

Αξίζει να σημειωθεί πως η ομάδα του Τόμας Φρανκ σε 16 παιχνίδια στα οποία έχει πάρει το προβάδισμα στην Πρέμιερ Λιγκ, δεν έχει ηττηθεί ποτέ! Μάλιστα, έχει πάρει τη νίκη στα 13 εξ αυτών και έχει και 3 ισοπαλίες! 

 

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης