Η απουσία του Τιάγκο από το Μουντιάλ είναι μεγάλο κέρδος για τη Λίβερπουλ (vids)

Ο Γιούργκεν Κλοπ τον έχει ανάγκη στα χαφ. Ο Τιάγκο Αλκάνταρα έχει αποδείξει πως είναι η απόλυτη ήρεμη δύναμη στο χώρο του κέντρου. Τρομερά ποιοτικός, αποτελεσματικός, με απίθανη ακρίβεια σε ό,τι δοκιμάζει στο χορτάρι. Η Λίβερπουλ είναι η κερδισμένη της υπόθεσης, αφού θα τον έχει μαζί της, υγιή και αρκετά φρέσκο, στην επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο.  



Η απουσία του Τιάγκο από το Μουντιάλ είναι μεγάλο κέρδος για τη Λίβερπουλ (vids)

Ο Λουίς Ενρίκε στις τρεις πιο ... εντυπωσιακές αποφάσεις του για την αποστολή των «φούριας ρόχας» στο φετινό Μουντιάλ του Κατάρ, άφησε εκτός τους Σέρχιο Ράμος, Νταβίντ Ντε Χέα και Τιάγκο Αλκάνταρα.

Ο τελευταίος θα μπορούσε άνετα να βρεθεί στο υψηλότερο επίπεδο, μπροστά στα μάτια ολόκληρου του πλανήτη σε αυτή τη διοργάνωση, όμως, δεν κατάφερε να βρει χώρο στα σχέδια του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας της Ισπανίας.

Αυτό, από την άλλη, προκάλεσε χαμόγελο στον Γιούργκεν Κλοπ. Ο Τιάγκο είναι τρομερά καθοριστικός για τη Λίβερπουλ και το γεγονός πως δεν θα ταξιδέψει στο Κατάρ και δεν θα κουραστεί περισσότερο με τα παιχνίδια εκεί, προσφέρει στους «κόκκινους» ευφορία για την περίπτωσή του.

Ο πολύπειρος μέσος με τρομερή αντίληψη του χώρου, με το trademark της πρώτης επαφής με απότομη αλλαγή κατεύθυνσης, με την ψυχραιμία που προσδίδει στην ομάδα του πλάι στους Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μίλνερ, Έλιοτ ή με όποιον άλλον αγωνίζεται, αποτελεί μεγάλο κέρδος για τη Λίβερπουλ.

Οι τραυματισμοί που τον έχουν ταλαιπωρήσει στη θητεία του στο κλαμπ του λιμανιού, του έχουν στερήσει τη δυνατότητα να παραβρεθεί σε συνολικά 36 ματς από την αγωνιστική περίοδο 2020-2021! Εξαιρουμένων των ημερών που είχε χρειαστεί για να ξεπεράσει δις τον κορονοϊό, είχε αντιμετωπίσει δυσκολίες με τη γάμπα του, με το γόνατο, με τους μηρούς του και τους προσαγωγούς. Και είναι λογικό να χρειάζεται κατά διαστήματα και ειδική διαχείριση.

Ο Τιάγκο στο «Άνφιλντ» έχει αγαπηθεί τρομερά από τον κόσμο, αφού κι εκείνος φροντίζει να διατηρεί εξαιρετική σχέση με τους οπαδούς. Ζητάει πάντοτε πιο δυνατή φωνή στις εξέδρες, ξεσηκώνει το πλήθος και στις δύσκολες στιγμές, ξέρει να λαμβάνει ενέργεια και να κάνει το γήπεδο να σπρώχνει τη Λίβερπουλ προς το γκολ, ακόμα κι όταν το πλήθος έχει κάπως «παγώσει».

Στο Κατάρ δεν θα βρεθεί. Ο Λουίς Ενρίκε το αποφάσισε. Δεν τον είχε ανάγκη. Η Λίβερπουλ, όμως, τον έχει. Και είναι όφελος για εκείνη το χρονικό διάστημα που ο Ισπανός θα φρεσκάρει τα πόδια και το μυαλό του ενόψει της συνέχειας από τα τέλη του Δεκέμβρη και μετά...

 

 

 

 

Κώστας Ζάλιαρης