Μέισον Μάουντ: Όταν ονειρευόταν το Μουντιάλ ήταν παιδί και εκείνο το… παιδί, μπορεί πλέον να είναι περήφανο!

Όταν το 2006 ονειρευόταν να αγωνιστεί μία μέρα με την Εθνική Αγγλίας σε Μουντιάλ, όντας στην ηλικία των 7 ετών, ποτέ δεν θα περίμενε πως αυτή η στιγμή θα έρθει. Και ήρθε…. Δίχως να προειδοποιήσει. Διότι οι καλύτερες εκπλήξεις προκύπτουν από το πουθενά. Και ο Μέισον Μάουντ θα βρεθεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο! Στο πρώτο της καριέρας του!



Μέισον Μάουντ: Όταν ονειρευόταν το Μουντιάλ ήταν παιδί και εκείνο το… παιδί, μπορεί πλέον να είναι περήφανο!

Πριν από μερικές ώρες, ο Γκάμπριελ Μαρτινέλι έμαθε πως θα συμπεριληφθεί για πρώτη φορά στην καριέρα του στην αποστολή της Εθνικής Βραζιλίας για να συμμετάσχει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Σε αυτό του Κατάρ σε μερικές ημέρες από τώρα, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να επισημαίνει πως όταν ήταν παιδί, ο πατέρας του του είχε πει πως εν έτει 2022, θα βρεθεί σε κορυφαία διοργάνωση με την χώρα του.

Έτσι και έγινε. Μία μέρα μετά, η ιστορία επαναλαμβάνεται και αποδεικνύει περίτρανα πως πάντα θα υπάρχουν κάποια όνειρα που θα γίνουν πραγματικότητα. Πως η δουλειά επιβραβεύεται και πως η λογική να δουλέψει κάποιος πολύ, για να πετύχει τους σκοπούς του, βραχυπρόθεσμα θα έχει αντίκτυπο.

Ο Μέισον Μάουντ είναι μία τέτοια περίπτωση παίκτη. Μπήκε από νωρίς στα βαθιά, πήγε στη Ντέρμπι ως δανεικός από την Τσέλσι, επέστρεψε με τον Φρανκ Λάμπαρντ και από εκεί και έπειτα, καθιερώθηκε.

Για να έρθει η μέρα, που θα πανηγυρίζει χωρίς να έχει βάλει γκολ. Διότι μάλλον έβαλε αρκετά, ώστε να δει από τον… καναπέ του την απόφαση του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ. Ο Μέισον Μάουντ είναι στην αποστολή της Εθνικής Αγγλίας για το Μουντιάλ!

Το πρώτο Μουντιάλ της καριέρας του, με το μήνυμα που ανήρτησε μετά την προσωπική του επιτυχία, να συνοψίζει πως το ποδόσφαιρο, πράγματι αποτελεί καθρέφτη της κοινωνίας.

Είναι μια φωτογραφία με τη γιαγιά του. Είναι 7 ετών, το πρόσωπό του είναι ζωγραφισμένο με τα χρώματα της Αγγλίας και γυρνάμε τον χρόνο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006. Αυτό παρακολουθούσε. Και 15 χρόνια μετά, στα 22 του, το 2022, θα είναι εκεί!

Συμπέρασμα; Μην σταματήσει κανείς ποτέ να ονειρεύεται. Ο Μάουντ, ο Μαρτινέλι και ο Αλφόνσο Ντέιβις πριν από μερικούς μήνες, γνωρίζουν το γιατί…

Δημήτρης Μανάκος