Ένας χρόνος Έντι Χάου: Εντελώς άλλη κατάσταση στη Νιούκαστλ

Η κύρια αιτία της αναγέννησης της Νιούκαστλ ήταν οι Σαουδάραβες στην ιδιοκτησία. Η επιλογή του Έντι Χάου, όμως, για την άκρη του πάγκου, έχει οδηγήσει την ομάδα στην 3η θέση της βαθμολογίας μέχρι και αυτή τη στιγμή. Και η τεράστια διαφορά από την κατάσταση που επικρατούσε πριν από μόλις έναν χρόνο, φανερώνει πόσα πράγματα αλλάζουν στο ποδόσφαιρο πολύ σύντομα…  



Ένας χρόνος Έντι Χάου: Εντελώς άλλη κατάσταση στη Νιούκαστλ

Ο Στιβ Μπρους παρέμεινε στον πάγκο της Νιούκαστλ για να συμπληρώσει τα 1.000 επαγγελματικά παιχνίδια ως προπονητής και άφησε την σκυτάλη στον Έντι Χάου, που επιλέχθηκε από τα νέα αφεντικά για να κρατήσει το «τιμόνι».

Ασφαλώς, σε μια τέτοια περίσταση, ο νέος κόουτς απολαμβάνει και την οικονομική στήριξη των ιδιοκτητών, όταν εκείνοι έχουν αποκτήσει τις μετοχές με στόχο πολύ σύντομα να διαθέσουν πολλά εκατομμύρια σε μπάτζετ για την βελτίωση της ομάδας.

Κάπως έτσι έγιναν όλες οι μεταγραφές που έχουν πιάσει τόπο και η Νιούκαστλ φέτος πρωταγωνιστεί με τρομερά ενωτικό κλίμα και νίκες με μεγάλα σκορ. Δεν είναι τυχαίο που μετά από κάθε επιτυχημένο αποτέλεσμα βγάζουν και μια πανηγυρική φωτογραφία στ’ αποδυτήρια, ως ένδειξη της… μεγάλης αντεπίθεσής τους.

Στις 8 του Νοέμβρη του 2021 η Νιούκαστλ βρισκόταν στη 19η θέση της βαθμολογίας, με μόλις 5 πόντους και καμία νίκη.

Φέτος, όλα είναι πιο φωτεινά και το St.James’ Park έχει γεμίσει χαρά και ασυγκράτητη αισιοδοξία για τίτλους στο άμεσο μέλλον.