Άρσεναλ: Θυμίζει και πάλι εποχές… Βενγκέρ!

Το 1-0 επί της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη για την ομάδα του Μικέλ Αρτέτα απέναντι στο Big-6. Πότε είχε συμβεί αυτό για τελευταία φορά; Το 2012 υπό τις οδηγίες του Αρσέν Βενγκέρ!  



Άρσεναλ: Θυμίζει και πάλι εποχές… Βενγκέρ!

Η Άρσεναλ έχει βαλθεί να τρελάνει τους πάντες φέτος στην Premier League και συνεχίζει με την ψυχολογία στα ύψη. Με το γκολ του Γκάμπριελ Μαγκαλάες κέρδισε και την Τσέλσι με 1-0 εκτός έδρας και επέστρεψε και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Το αξιοσημείωτο, ωστόσο, είναι ότι οι ποδοσφαιριστές του Μικέλ Αρτέτα σημείωσαν την τρίτη τους νίκη στη σειρά κόντρα σε ομάδες του Big-6, πράγμα που είχε να γίνει δέκα ολόκληρα χρόνια και συγκεκριμένα από το 2012, όταν στον πάγκο βρισκόταν ο Αρσέν Βενγκέρ!

Ας δούμε, αρχικά, τι συνέβη στα φετινά ντέρμπι των «κανονιέρηδων». Πρώτος αντίπαλος ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Ολντ Τράφορντ» την 6η αγωνιστική, από την οποία και υπέστη την πρώτη, αλλά και τη μοναδική της ήττα στο πρωτάθλημα έως τώρα (3-1).

Ακολούθησε το ματς με την Τότεναμ στο «Emirates» για την 9η αγωνιστική, με την Άρσεναλ να επικρατεί εύκολα με 3-1, για να έρθει την αμέσως επόμενη εβδομάδα η Λίβερπουλ και πάλι στο Βόρειο Λονδίνο, εκεί όπου οι παίκτες του Αρτέτα έφτασαν σε μία ακόμα μεγάλη νίκη, με σκορ 3-2. Ήρθε, λοιπόν, και η νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και έτσι η Άρσεναλ έφτασε τα τρία διαδοχικά «τρίποντα» σε ντέρμπι τη φετινή σεζόν.

Μία δεκαετία πριν, κάτι ανάλογο είχε πετύχει και ο Αρσέν Βενγκέρ. Οι «κανονιέρηδες» το 2012, με τον Αλσατό τεχνικό στον πάγκο, κέρδισαν αρχικά την Τότεναμ με 5-2 στην έδρα τους. Την αμέσως επόμενη αγωνιστική, αντίπαλος ήταν η Λίβερπουλ, όπως συμπτωματικά συνέβη και φέτος! Τότε, η ομάδα του Βορείου Λονδίνου πήγε εκείνη στο «Άνφιλντ» για να αντιμετωπίσει τους «reds» και έφυγε με τους τρείς βαθμούς, επικρατώντας με 2-1. Η τρίτη συνεχόμενη νίκη ήρθε στο ντέρμπι απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, με σκορ 1-0 στο «Emirates».

Η Άρσεναλ την περίοδο εκείνη τερμάτισε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Φυσικά, η φετινή εκκίνηση της ομάδας είναι πολύ καλύτερη από την αντίστοιχη του 2012. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει και ένας συνδετικός κρίκος που ενώνει τις δύο αυτές ομάδες. Ποιος είναι αυτός; Ο Μικέλ Αρτέτα! Ο Ισπανός προπονητής ήταν τότε στο ρόστερ των «κανονιέρηδων», διανύοντας την πρώτη του σεζόν στο Βόρειο Λονδίνο.

Μένει να δούμε, λοιπόν, αν οι ποδοσφαιριστές του Αρτέτα θα συνεχίσουν να διαψεύδουν τους πάντες, κάνοντας χαρούμενους τους οπαδούς τους, με την επιστροφή του συλλόγου, μετά από αρκετά χρόνια, στο UEFA Champions League. Και γιατί όχι, πετυχαίνοντας μία ακόμα μεγαλύτερη έκπληξη, με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος!

Τάσος Φαραός