Μάντσεστερ Σίτι: Η καλύτερη άμυνα του Champions League μαζί με τη Μπάγερν και μία από τις τέσσερις αήττητες!

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο φρόντισε να ολοκληρώσει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η Μάντσεστερ Σίτι στο φετινό Champions League και την φάση των ομίλων, με τους «πολίτες» να είναι μία από τις τέσσερις αήττητες ομάδες ως στιγμής στον θεσμό, διαθέτοντας και την καλύτερη ανασταλτική λειτουργία, μαζί με τη Μπάγερν Μονάχου!



 Μάντσεστερ Σίτι: Η καλύτερη άμυνα του Champions League μαζί με τη Μπάγερν και μία από τις τέσσερις αήττητες!

Τέλος έλαβε και επίσημα η πρώτη φάση των ομίλων του Champions League, με τη Μάντσεστερ Σίτι να αποτελεί αναμφίβολα την καλύτερη αγγλική ομάδα στην διοργάνωση, πράγμα που αποδεικνύουν και οι αριθμοί της.

Δεν είναι μόνο η πρωτιά του ομίλου, καθώς πολύ εύκολα μπορεί κάποιος να κάνει λόγο για μία τετράδα χαμηλής δυναμικότητας, στην οποία οι «πολίτες» ήταν… υποχρεωμένοι να ξεχωρίσουν. Είναι όμως οι νίκες, είναι ο τρόπος, είναι το γεγονός πως το σύνολο του Πεπ Γκουαρδιόλα, συγκαταλέγεται στις 4 καλύτερες ομάδες των ομίλων.

Μόλις τέσσερις άλλωστε δεν ηττήθηκαν στην πρώτη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η Μπάγερν Μονάχου, που είναι η μοναδική που επανέλαβε το 6Χ6 και προκρίθηκε με 18-2 γκολ υπέρ της, η Μπενφίκα με την απίθανη ανατροπή και τα έξι γκολ απέναντι στη Μακάμπι Χάιφα, η Παρί Σεν Ζερμέν των Λιονέλ Μέσι, Κίλιαν Εμπαπέ και Νεϊμάρ και η Μάντσεστερ Σίτι!

Μάλιστα, οι «πολίτες» αποτελούν και τη μοναδική ομάδα, μαζί με τους Βαυαρούς που δέχθηκε δύο ή λιγότερα γκολ στα πρώτα 540 αγωνιστικά λεπτά της διοργάνωσης. Για την ακρίβεια, είδαν την εστία τους να παραβιάζεται μόλις δύο φορές. Από τη Μπορούσια Ντόρτμουντ στο «Έτιχαντ» και από την Σεβίλλη, στο ίδιο γήπεδο, από την κεφαλιά του Ράφα Μιρ.

Όσες δηλαδή και η Μπάγερν Μονάχου, η οποία απλώς σκόραρε τέσσερις φορές περισσότερες από τους «γαλάζιους», έχοντας φυσικά στους κορυφαίους ποδοσφαιριστές της τον Σαντιό Μανέ!

Δημήτρης Μανάκος