Έκλεισαν τα γκρουπ με χαμόγελο, στην κορυφή και με ανατροπές η Σίτι και η Τσέλσι! (vids)

Το έκανε να μοιάζει απλό η Μάντσεστερ Σίτι, η οποία αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ημίχρονο απέναντι στην Σεβίλλη, γύρισε το ματς και έφτασε στο τρίποντο (3-1) που επιβεβαιώνει ότι είναι δίκαια… πρώτη, στην κορυφή του ομίλου, στο ονειρικό ντεμπούτο του Ρίκο Λιούις. Την ίδια ώρα, η Τσέλσι ζορίστηκε αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ με ανατροπή και με το τελικό 2-1, έβγαλε αντίδραση μετά την «τεσσάρα» από την Μπράιτον στην Premier League!



Έκλεισαν τα γκρουπ με χαμόγελο, στην κορυφή και με ανατροπές η Σίτι και η Τσέλσι! (vids)
Αδιάφορη ήταν η Μάντσεστερ Σίτι στην 6η αγωνιστική του Champions League απέναντι στην Σεβίλλη, με τους «πολίτες» πάντως να προβαίνουν σε ολική ανατροπή, έχοντας ως πρωταγωνιστή τους τον 17άχρονο, Ρίκο Λιούις που ισοφάρισε αρχικά σε 1-1.

Πώς όμως φτάσαμε στο τελικό 3-1 της ομάδας του Πεπ Γκουαρδιόλα, που ολοκλήρωσε δίχως ήττα την διαδικασία των ομίλων; Μετά από ένα πρώτο μισάωρο δίχως ιδιαίτερα καλές στιγμές, οι Ισπανοί προηγήθηκαν στο «Έτιχαντ», με τον Ράφα Μιρ.

Ο Ίσκο εκτέλεσε το κόρνερ και ο 25άχρονος Ισπανός άνοιξε το σκορ, στην πρώτη τελική της ομάδας του στο Μάντσεστερ μετά από 31 λεπτά.

 

Η Σίτι μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ, όμως όπως συνηθίζει, αντέδρασε και πάλι, με το 52ο λεπτό να περνά στην ιστορία για τους «πολίτες» και τον σκόρερ τους. Ο λόγος φυσικά πως μιλάμε για τον 17άχρονο, Ρίκο Λιούις. Τον νεότερο παίκτη που έχει βρει δίχτυα στην ιστορία τους στον θεσμό, καθώς στο ντεμπούτο του ισοφάρισε σε 1-1, έπειτα από ασίστ του Χούλιαν Άλβαρες.

 

Η ολική ανατροπή ήρθε στο 73’ με τον Άλβαρες, ύστερα από ασίστ του Κέβιν Ντε Μπρόινε και το τελικό 3-1 διαμορφώθηκε από τον Μαχρέζ στο 83’ και σηματοδότησε την 3η νίκη των «γαλάζιων» στα πέντε τελευταία παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις.

 

Τσέλσι – Ντιναμό Ζάγκρεμπ 3-1

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι επίσης δεν είχε ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο στον 5ο όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, όμως ήθελε να βγάλει αντίδραση μετά τα τέσσερα γκολ που δέχθηκε από τη Μπράιτον και τα κατάφερε περίφημα.

Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 7ο λεπτό από τον Πέτκοβιτς, με τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ να γίνεται η πρώτη ομάδα που σκοράρει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» πρώτη, σε φάση ομίλων, μετά από μία διετία, αλλά δεν επηρεάστηκε και έκανε το… χρέος της.

 

Ο Ραχίμ Στέρλινγκ ισοφάρισε στο 18ο λεπτό, στο δεύτερο γκολ του στην εποχή του Γκρέιαμ Πότερ στον πάγκο της ομάδας, με αμφότερα να λαμβάνουν χώρα στο Champions League και 12 λεπτά μετά, η Τσέλσι πήρε το προβάδισμα.

 

Ο Ζακάρια έκανε το 2-1 στην πρώτη του συμμετοχή με τους «μπλε» και επί της ουσίας διαμόρφωσε το τελικό σκορ, καθώς ο Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι στο δεύτερο μέρος!

 

Δημήτρης Μανάκος